Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media laten zich troosten door 'koning' Hamilton, 'Red Bull enkel door Verstappen relevant'

Lewis Hamilton bracht een glimlach door de Ferrari-tranen van de Italiaanse media heen. De kranten bejubelen de terugkeer van de kampioen.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ruim tweeënhalf jaar waren verstreken sinds de laatste overwinning van Lewis Hamilton in de Formule 1. Maar op de zondag in Groot-Brittannië zegevierde hij op onnavolgbare wijze, iets wat de Italiaanse media met gepast respect omarmen.

"Het was een magische overwinning van Lewis Hamilton. Sir Hamilton is teruggekeerd en zelden zagen we hem zo geëmotioneerd na een overwinning. Hij liet zien dat leeftijd slechts een nummer is", zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

De krant hoopt dat Brad Pitt genoten heeft, aangezien dat wat er gebeurde 'filmwaardig' was. "De omhelzing met zijn vader was zeker prachtig. Volgend jaar gaat hij naar Ferrari, maar wie weet of hij zichzelf nu al vragen stelt over dat besluit."

'Leclerc weer slechtste van het stel'

Hamilton was de winnaar, maar met enkele ronden meer had dat anders kunnen zijn: "Hamilton reed zoals zijn idool Ayrton Senna, dit zijn de momenten waarop kampioenen boven komen drijven. Als er echter wat meer ronden resteerden, dan was de zege alsnog voor Max Verstappen geweest. Hij is enkel dankzij hem dat Red Bull een rol van betekenis speelt."

Kritiek is er volop voor Ferrari. "Er is sprake van een diepe crisis. Leclerc stelde teleur op zowel de zaterdag als de zondag. Hij maakte de verkeerde calls met de intermediates. Een leider moet volwassen zijn om bepaalde keuzes te maken, zoals bijvoorbeeld Hamilton dat doet."

De Corriere dello Sport zit in zak en as om Ferrari en dus was ook daar de zege van Hamilton meer dan welkom. "Koning Hamilton troost Ferrari, welkom terug kampioen! Hij won op waanzinnige wijze en waar Verstappen normaal gesproken nooit tweede wil worden, accepteerde hij dit resultaat achter Hamilton. Het was een onvergetelijke dag voor de sport in een weekend waarin Leclerc weer de slechtste van het stel was en Carlos Sainz de boel voor Ferrari nog enigszins redde."

De Corriere della Sera maakt geen woorden vuil aan Verstappen, maar wel aan Hamilton en Ferrari. Als cijfer krijgt Hamilton op een schaal van 1 tot 10 een 104 (zijn aantal overwinningen, red), terwijl Ferrari er van langs krijgt: "Het gaat daar steeds slechter. Leclerc is depressief en beleeft een nachtmerrie. Hoe gaat men hier ooit uit komen?"

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership