Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Italiaanse media loven 'zeurderige' Verstappen na wegpoetsen 'Red Bull-flop': "Zo doen kampioenen dat!"

Een Red Bull-zege is doorgaans niet de gedroomde uitkomst voor alles wat Ferrari óf Italië is, maar de Italiaanse media smulden van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië. Daarbij laten ze het zeker niet na Max Verstappen flink in het zonnetje te zetten.

Zo komt La Gazzetta dello Sport haast inkt te kort om te omschrijven hoezeer men genoot van het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in de straten van Djedda. Ze reppen over 'magistrale inhaalmanoeuvres' en claimen na het zien van het gevecht tussen de twee 24-jarigen dat de toekomst van de Formule 1 veilig is gesteld.

"Max Verstappen was uiteindelijk de sterkste en poetste daarmee de flop van Red Bull tijdens de Grand Prix van Bahrein weg. Hij behaalde de overwinning in moeilijke omstandigheden. Hij reed om de problemen heen, nadat hij van P4 was gestart, precies zoals echte kampioenen dat doen!"

Ook de Corriere dello Sport rept over een fabelachtig duel en zag een stukje F1-magie in de Saoedische nacht: "Verstappen trapte met zijn eerste overwinning van dit jaar een aardige deur in. Hij liet daarmee zien dat de strijd dit jaar tussen hem en Leclerc gaat. Het is geweldig om te zien hoe twee teams twee totaal verschillende auto's bouwen die tóch zo aan elkaar gewaagd zijn."

"Verstappen en Leclerc rijden foutloos en soms ook slinks, zoals we zagen bij het afremmen vlak voor de DRS-zone. Verstappen reed een fenomenale race, maar vond zijn gelijke in Leclerc. Ze gaan in elk kleinste detail dit jaar het gevecht met elkaar aan."

Ook de Corriere della Sera genoot van de manier waarop Verstappen en Leclerc de sport kleur geven, maar roemt toch vooral Leclerc: "Hij toonde kalmte en intelligentie in het duel met de zeurderige Verstappen. Hij kan de toekomst met vertrouwen tegemoetzien. Ferrari heeft een sterke auto gebouwd, maar Red Bull komt eraan."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

52 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull