Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media loven 'zeurderige' Verstappen na wegpoetsen 'Red Bull-flop': "Zo doen kampioenen dat!"

Een Red Bull-zege is doorgaans niet de gedroomde uitkomst voor alles wat Ferrari óf Italië is, maar de Italiaanse media smulden van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië. Daarbij laten ze het zeker niet na Max Verstappen flink in het zonnetje te zetten.

Zo komt La Gazzetta dello Sport haast inkt te kort om te omschrijven hoezeer men genoot van het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in de straten van Djedda. Ze reppen over 'magistrale inhaalmanoeuvres' en claimen na het zien van het gevecht tussen de twee 24-jarigen dat de toekomst van de Formule 1 veilig is gesteld. "Max Verstappen was uiteindelijk de sterkste en poetste daarmee de flop van Red Bull tijdens de Grand Prix van Bahrein weg. Hij behaalde de overwinning in moeilijke omstandigheden. Hij reed om de problemen heen, nadat hij van P4 was gestart, precies zoals echte kampioenen dat doen!"

Ook de Corriere dello Sport rept over een fabelachtig duel en zag een stukje F1-magie in de Saoedische nacht: "Verstappen trapte met zijn eerste overwinning van dit jaar een aardige deur in. Hij liet daarmee zien dat de strijd dit jaar tussen hem en Leclerc gaat. Het is geweldig om te zien hoe twee teams twee totaal verschillende auto's bouwen die tóch zo aan elkaar gewaagd zijn." "Verstappen en Leclerc rijden foutloos en soms ook slinks, zoals we zagen bij het afremmen vlak voor de DRS-zone. Verstappen reed een fenomenale race, maar vond zijn gelijke in Leclerc. Ze gaan in elk kleinste detail dit jaar het gevecht met elkaar aan." Ook de Corriere della Sera genoot van de manier waarop Verstappen en Leclerc de sport kleur geven, maar roemt toch vooral Leclerc: "Hij toonde kalmte en intelligentie in het duel met de zeurderige Verstappen. Hij kan de toekomst met vertrouwen tegemoetzien. Ferrari heeft een sterke auto gebouwd, maar Red Bull komt eraan."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'