Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media nemen genoegen met minder: "Ferrari emotioneert met podiumplaats"

De gedroomde overwininning in de Formule 1 Grand Prix van Italië bleef, maar wie denkt dat de Italiaanse media treuren, heeft het mis. Een podiumplaats, hoera!

Sainz Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eigenlijk zijn de Italiaanse media gewoon dik tevreden met een podiumplaats voor Ferrari in de thuisrace op het illustere circuit van Monza: "Ferrari emotioneert met de podiumplaats van Carlos Sainz', zo schrijft La Gazzetta dello Sport. "Applaus was er van de Ferrari-fans voor de Scuderia."

"Er was een wonder voor nodig om kannibaal Verstappen te verslaan en dat wonder bleef uit. Maar Sainz vocht als een leeuw op zondag en verdiende dat podium dubbel en dwars, al was het maar om de wilskracht die hij liet zien toen hij met dergelijk versleten banden toch volle bak aan het verdedigen was."

Ook de Corriere dello Sport neemt de Italiaanse hoed af voor Sainz: "Hij deed het geweldig. Je gunt het niemand om 300 kilometer lang in de achteruitspiegel te moeten kijken, maar Sainz moest dat wel. Hij won het drie dagen durende interne teamgevecht met Charles Leclerc. De Monegask kwam het hele weekend een beetje te kort en is als zodanig toch een beetje de verliezer van het weekend."

Een schouderklopje is er van de Corriere della Sera ook voor teambaas Fred Vasseur: "Spektakel kwam van Ferrari, omdat Vasseur zijn coureurs met elkaar liet vechten. Natuurlijk, men probeerde ook tegen Verstappen te vechten, maar dat was simpelweg niet mogelijk."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team