Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media: 'Nieuwe Red Bull van Verstappen wist crashtest niet te doorstaan'

In Italië gaan de geruchten rond dat er problemen zouden zijn bij Red Bull met de nieuwe RB18 van Max Verstappen. Deze zou de crashtests niet hebben doorstaan en om die reden zou er nog geen datum bekend zijn gemaakt waarop het doek van de nieuwe wagen afgaat. Red Bull wuift deze geruchten weg.

In de tien verschillende Formule 1-fabrieken wordt er momenteel met man en macht gewerkt aan de nieuwe Formule 1-bolides voor 2022. Het Italiaanse Motorsport kwam op zaterdag met goed en slecht nieuws over de nieuwe Red Bull-bolide voor Max Verstappen. Volgens het medium zou de nieuwe auto in de simulator al net zo snel zijn als de auto van vorig jaar, terwijl men er in aanloop naar het seizoen van uit ging dat de wagens van 2022 langzamer zouden zijn dan hun voorgangers. Het roept veel vragen op bij de concurrentie over de nieuwe auto, meent het Italiaanse medium.

Red Bull zou crashtest niet hebben doorstaan

Dat was het goede nieuws. Tegelijkertijd zou Red Bull ook tegen een onhandig probleem zijn aangelopen, melden de Italianen. De RB18 zou de frontale crashtest niet hebben doorstaan, waardoor de ontwikkeling vertraging op zou hebben gelopen. Er zou echter geen paniek zijn bij Red Bull, want Adrian Newey probeert in zijn designs altijd de grenzen op te zoeken. Het zou dan ook niet de eerste keer zijn dat een Red Bull-bolide niet bij de eerste poging door de crashtest komt.

Geruchten de kop in gedrukt

Daar waar vele teams, waaronder Mercedes en Ferrari, al hebben aangegeven wanneer ze hun nieuwe bolides zullen onthullen voor het grote publiek, is Red Bull een van de weinigen die dat nog niet heeft gedaan. Volgens Motorsport Italië komt dat mogelijk dus door de vertraging die de bolide heeft opgelopen nadat deze niet door de crashtest kwam, maar Red Bull wuift al die geruchten weg, zo heeft RacingNews365 begrepen van een bron binnen de renstal van Verstappen. Bovendien zou de onthulling van de RB18 helemaal niet verbonden zijn aan de ontwikkeling ervan, maar hangt de datum af van een Red Bull-sponsor, zo meldt dezelfde bron.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje