Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media prijzen het fenomeen Verstappen en zien kansen voor Ferrari

Een overwinning in de sprintrace en poleposition voor de Grand Prix van Miami. Ook de Italiaanse media moeten lijdzaam toezien hoe Max Verstappen de lakens uitdeelt. Toch zien ze ook kansen voor Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull en Ferrari bezetten de eerste twee startrijen voor de Grand Prix van Miami. Met Charles Leclerc op de tweede plek en Carlos Sainz daar schuin achter op P3 liggen er kansen voor de Scuderia om Max Verstappen onder druk te zetten bij de start. Dat ziet de Gazzetta dello Sport ook. "Ferrari, je kunt het gaat doen!", zo schrijft de krant.

"Verstappen pakt echter de pole en de sprintrace, maar Leclerc en Sainz staan er. Samen moeten ze op jacht naar Verstappen. Op zaterdag was het echter nog altijd Verstappen! Hij gaat nu op jacht naar het record van Prost. Het is de kracht van Verstappen tegen de wil van Leclerc. Zij konden tot de laatste ronde in de kwalificatie blijven strijden met Verstappen maar toch was het uiteindelijk weer Verstappen."

"De Ferrari’s moeten zondag echter alles proberen. Ze moeten proberen het leven van Verstappen lastig te gaan maken. Het is goed om te zien dat de Scuderia na China weer sterk is teruggekeerd in Miami", zo sluit de Gazzetta met een positieve noot af.

Ook Corriere dello Sport heeft lovende woorden over voor Verstappen. "Pole en de sprint voor Verstappen, maar Leclerc staat er. Max is de hamer, maar Ferrari biedt weerstand. De pole en de sprintrace voor Verstappen, is het net als een ander raceweekend? Ferrari zal het proberen, net als altijd. In de sprintrace eindigde Leclerc slechts drie seconden achter Verstappen en dat laat zien dat men competitief is. Ondanks dat het maar drie seconden waren, kwam Leclerc echter nooit in de DRS-zone."

Corriere della Sera ziet vooral een strijdbaar Ferrari. "De zesde pole op een rij voor Verstappen, maar toch blijft Ferrari het proberen. Men zal zondag tijdens de race proberen om aan te vallen. Het verschil met het fenomeen was circa een tiende op zaterdag. Ferrari geeft een belangrijk signaal af na het zware weekend in China. Daarachter waren het vooral de McLarens die tegenvielen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"