Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Italiaanse media schrijven Verstappen de 'anonimiteit' in

De Italiaanse media lijken makkelijk te wennen aan de nieuwe verhoudingen in de Formule 1. Max Verstappen mag dan nog altijd ruimschoots het WK leiden, maar dat betekent niet dat de kranten nog veel woorden hem hem wijden.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Natuurlijk reserveren de Italiaanse kranten de nodige drukinkt voor de verrichtingen van Charles Leclerc en Ferrari an sich en ook Oscar Piastri verdient als winnaar van de GP van Azerbeidzjan de nodige aandacht, maar wie de naam van Max Verstappen zoekt in de diverse publicaties komt uit bij La Gazzetta dello Sport, al blijft het bij niet meer dan een voetnoot.

"Verstappen bleef in de anonimiteit rijden. De Nederlander heeft al zeven races op rij niet meer gewonnen en in Bakoe was Sergio Perez beter dan hij. Er was niet veel aan te doen voor Verstappen, hij treedt op het moment gewoonweg niet uit de anonimiteit. Opvallend was dat Perez ditmaal sneller was, want normaal verslaat Verstappen hem altijd."

De overige kranten, zoals de Corriere dello Sport en de Corriere della Sera, doen dus weinig moeite om Verstappen uit die anonimiteit te halen als ze daadwerkelijk niks over de Nederlander schrijven.

Eerstgenoemde van de twee kranten, die overigens allemaal unaniem vol lof zijn over Oscar Piastri, wijst nog wel opvallende Sergio Perez aan als de aanstichter van de crash in de slotfase van de race. Daar kun je over twisten, maar de manier waarop is wel heel stellig: "Perez was de slechste coureur van de dag, want hij verloor ontzettend veel punten door zijn actie. Hij zat in de juiste positie om deze crash te voorkomen."

De krant heeft het verder nog over het 'taboe' van Leclerc in Bakoe. Polepositions pakt hij bij de vleet, maar winnen zat er ook nu weer niet in, al wijst de Corriere della Sera in die kwestie vooral op persoonlijke fouten: "Leclerc, de fouten kosten hem de overwinning. Dat terwijl Piastri ook na de teamordes kwestie gewoon doorgaat met winnen. Een dikke 10 voor Piastri die laat zien uit welk hout hij is gesneden."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"