Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Italiaanse media trekken fel van leer tegen Verstappen: "Amputeert nog liever zijn pink"

Hoewel de Italiaanse media vaak idolaat zijn van de coureur Max Verstappen, hebben ze deze keer geen goed woord over voor de acties van de Red Bull-coureur. Ze trekken zeer fel van leer tegen de Nederlander.

De Gazzetta dello Sport is op de maandagochtend lovend over Mercedes en in het bijzonder George Russell en zien in de Duits-Britse formatie een team om nadrukkelijk rekening mee te houden in 2022. Maar de meeste inkt wordt toch weer gewijd aan Max Verstappen en deze keer niet door een fabelachtig optreden.

"Verstappen kon iets terugdoen voor Sergio Perez, maar dat deed hij niet, omdat er klaarblijkelijk wat frustraties zijn naar elkaar toe, voortkomend uit eerdere momenten in het seizoen", zo schrijft de krant, die daarbij niet in eerste instantie verwijst naar de GP van Monaco, maar naar de GP van Frankrijk.

"Daar begon het toen Perez geen slipstream weggaf aan Verstappen in de kwalificatie", vervolgt men, alvorens men de actie van Verstappen 'zielig' noemt: "Eerst was er het contact met Hamilton, voortkomend uit koppigheid, en daarna vroeg hij aan Red Bull hem nooit meer te vragen iemand voorbij te laten. Maar ben je dan vergeten hoe Checo je vorig jaar in Abu Dhabi heeft geholpen?"

Het grote ego van Verstappen

De Corriere dello Sport pakt Verstappen nog wat steviger aan: "Hij voorkwam dat Perez nu tweede staat in het kampioenschap door hem achter zich te laten. Dat is egoïstisch, egocentrisch en getuigt van een onbegrensd ego. Hij zou nog eerder een pink laten amputeren dan dat hij Perez een gunst verleent."

Het was dus geen best weekend voor Red Bull, maar daar ziet de krant wel een voordeel in. Sterker nog, we zouden Red Bull moeten bedanken: "Zo hebben ze nog wat over gelaten voor anderen."

Sky Sports Italia dacht terug aan Abu Dhabi '21 toen Vertappen en Hamilton elkaar raakten: "Dat toont aan dat de herinnering aan die race nooit zal vervagen. En de Nederlander had ook nog een rekening te vereffenen met Perez, want zelfs op aandringen van het team gaf hij zijn positie niet af aan zijn teamgenoot."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

68 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'