Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media trekken fel van leer tegen Verstappen: "Amputeert nog liever zijn pink"

Hoewel de Italiaanse media vaak idolaat zijn van de coureur Max Verstappen, hebben ze deze keer geen goed woord over voor de acties van de Red Bull-coureur. Ze trekken zeer fel van leer tegen de Nederlander.

De Gazzetta dello Sport is op de maandagochtend lovend over Mercedes en in het bijzonder George Russell en zien in de Duits-Britse formatie een team om nadrukkelijk rekening mee te houden in 2022. Maar de meeste inkt wordt toch weer gewijd aan Max Verstappen en deze keer niet door een fabelachtig optreden. "Verstappen kon iets terugdoen voor Sergio Perez, maar dat deed hij niet, omdat er klaarblijkelijk wat frustraties zijn naar elkaar toe, voortkomend uit eerdere momenten in het seizoen", zo schrijft de krant, die daarbij niet in eerste instantie verwijst naar de GP van Monaco, maar naar de GP van Frankrijk. "Daar begon het toen Perez geen slipstream weggaf aan Verstappen in de kwalificatie", vervolgt men, alvorens men de actie van Verstappen 'zielig' noemt: "Eerst was er het contact met Hamilton, voortkomend uit koppigheid, en daarna vroeg hij aan Red Bull hem nooit meer te vragen iemand voorbij te laten. Maar ben je dan vergeten hoe Checo je vorig jaar in Abu Dhabi heeft geholpen?"

Het grote ego van Verstappen

De Corriere dello Sport pakt Verstappen nog wat steviger aan: "Hij voorkwam dat Perez nu tweede staat in het kampioenschap door hem achter zich te laten. Dat is egoïstisch, egocentrisch en getuigt van een onbegrensd ego. Hij zou nog eerder een pink laten amputeren dan dat hij Perez een gunst verleent." Het was dus geen best weekend voor Red Bull, maar daar ziet de krant wel een voordeel in. Sterker nog, we zouden Red Bull moeten bedanken: "Zo hebben ze nog wat over gelaten voor anderen." Sky Sports Italia dacht terug aan Abu Dhabi '21 toen Vertappen en Hamilton elkaar raakten: "Dat toont aan dat de herinnering aan die race nooit zal vervagen. En de Nederlander had ook nog een rekening te vereffenen met Perez, want zelfs op aandringen van het team gaf hij zijn positie niet af aan zijn teamgenoot."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez