Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Italiaanse media trekken voor Verstappen pijnlijke Red Bull-conclusie: "Nu definitief"

De Italiaanse media lopen vrij hard van stapel na wat ze toch allemaal een beetje het mirakel van Zandvoort lijken te noemen. Ferrari is terug! Het tegenovergestelde is volgens de kranten overduidelijk waar voor Max Verstappen.

Verstappen post race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

La Gazzetta dello Sport ziet Lando Norris zowel vliegen als dromen: "Het wereldkampioenschap ligt weer een beetje open. Hij ging op zaterdagavond naar bed met de gedachte 'ik kan hier alleen maar verliezen', en toen was daar op zondag meteen die slechte start. De nachtmerrie werd direct werkelijkheid voor Norris."

"Daarna pakte hij echter een geweldig ritme op en was hij in staat om Max Verstappen in eigen huis te verslaan. Eindelijk kwam daarna op het podium zijn lach weer terug en viel alle spanning van hem af. McLaren heeft de rol van Red Bull nu definitief overgenomen. Het is een duidelijke boodschap van McLaren om Verstappen op zijn thuiscircuit te verslaan."

"Verstappen wordt nu gedwongen om verdedigend te rijden door een bolide die op het moment vooral achteruit gaat. Had Norris niet zoveel fouten gemaakt eerder dit jaar, hadden we nu een andere strijd gehad. De derde plaats was voor Charles Leclerc en dat was een volledig onverwacht mirakel. Nu volgt Monza, waar Ferrari met een upgrade komt. Het doel is namelijk om weer te gaan strijden voor overwinningen."

La Repubblica zag hoe de voormalig Zandvoort-koning van weleer nu enkel een toeschouwer was in de race: "Een ander geweldig optreden van Norris. Hij finishte ook nog eens vóór de baas van het huis. Met een enorm verschil ook nog eens, en dat na een slechte start. Na drie overwinningen op rij in Nederland was Verstappen nu een toeschouwer. De Nederlander gaf aan dat de Red Bull-bolide simpelweg te langzaam was. Daarachter zagen we een verrassing met een Ferrari op drie, die van Leclerc. Nu op weg naar Monza met een Carlos Sainz die ook on fire was."

De Corriere dello Sport zag hoe Lando Norris een 'Verstappentje' deed: "Dat terwijl Leclerc verrast. Het oranje van McLaren won, hebben we weer een kampioensschapstrijd?", zo vraagt de krant zich af. "Lando domineerde en versloeg zo Verstappen. Ondanks dat de auto niet goed aanvoelde, reed Verstappen om de problemen heen, maar was het Norris die na ronde 17 toch voorbij kwam. Er viel een last van de schouders van Norris, die nu wellicht te maken krijgt met een nieuw WK-gevecht. Het scheelt nog altijd 70 punten, maar Stella en zijn mensen hebben een onwijs snelle auto in handen."

De Corriere della Sera maakt als enige ook woorden vuil aan Mercedes door het een 'flop' te noemen: "De onverwachte terugkeer van Ferrari en de flop van Mercedes. De F1 zit vol mysterie op het moment, zelfs de engineers begrijpen het niet meer. Ditmaal was de koning echter Charles Leclerc, die een fantastische race reed. Ook Norris deed dat en nu kunnen we onszelf de vraag stellen: hoever kan Norris nog komen als hij dadelijk ook nog over zijn startsyndroom heen komt?"

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull