Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media veren op om 'moedig' Ferrari: "Extra joker in strijd met Verstappen"

Nee, er staat vanmiddag geen Ferrari op poleposition, er staat zelfs geen Ferrari op de eerste startrij. Toch zien de Italiaanse media genoeg aanknopingspunten voor Ferrari na een 'moedig' optreden in de strijd met Verstappen.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

En het moet gezegd worden: van een kneiterdominante poleposition was geen sprake, iets waar voorafgaand aan het weekend toch wel een beetje voor werd gevreesd. De Scuderia kon wat betreft kwalificatiepace aanhaken bij Red Bull en dat stemt de Italiaanse media tevreden en hoopvol, zeker na een tactisch slimmigheidje van Ferrari, hetgeen de kranten stuk voor stuk toeschrijven aan moed.

De kranten zijn het er allemaal over eens dat Red Bull en Max Verstappen er goed voor staan, maar toch... "Ferrari staat er", zo kopt La Gazzetta dello Sport. "Een mooie race kan ontstaan."

De krant grijpt de eerste de beste kwalificatie aan om de nieuwe teambaas van Ferrari, Fred Vasseur, te roemen: "We wilden toch meer risico's zien van Ferrari? Et Voila! Charles Leclerc had met nog een run voor de poleposition kunnen gaan, maar Ferrari besloot een risico te nemen en voor een andere strategie te gaan. Hij houdt nu een setje zachte banden over."

De krant meent dat die strategie weleens goed uit kan pakken als Red Bull tegen het advies van Pirelli in zou besluiten tot een éénstopper en Ferrari op zachter rubber vasthoudt aan een tweestopper.

Ook de Corriere dello Sport neemt direct de hoed af voor Vasseur: "Met zijn komst laat het team zien dat het pragmatisch denkt en toont men moed. Het is voor het oog misschien niet fraai dat Leclerc die tweede run niet krijgt, maar het is wel een goed doordacht plan. Daardoor kan hij wellicht de strijd aan gaan met Verstappen."

En bovendien, wat zegt poleposition nu helemaal? "Leclerc weet als geen ander dat dat niet automatisch de overwinning oplevert. Hij pakte er vorig jaar negen, maar finishte ruimschoots achter Verstappen in het kampioenschap."

"Ferrari laat moed zien met strategische keuze", zo luidt ook de weinig verrassende headline van de Corriere della Sera. "Die keuze om een setje zachte banden te sparen kan vooral interessant zijn het in het geval van een safety car-periode. Het geeft Ferrari een extra joker voor de eerste race va het nieuwe Formule 1-seizoen."

"De kwalificatie was zeker spannend, dus laten we hopen dat de race net zo mooi gaat worden", zo besluit de publicatie.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Australië