Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media: Verstappen klaar om taboe te doorbreken, Ferrari krijgt 'dubbele knock-out'

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore gebeurde er weer genoeg. Lando Norris pakte pole, Max Verstappen staat enigszins verrassend op P2 en de Ferrari's kwamen niet verder dan P9 en P10. Dat is in Italië ook niet onopgemerkt gebleven...

XPB 1308343 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore verliep desastreus voor Ferrari. Dat zagen ook de Italiaanse media, waaronder Gazzetta dello Sport. "Ferrari heeft echt een wonder nodig. Wat een pole van Lando Norris, maar dan is daar toch weer Max Verstappen. Het gevecht om de wereldtitel wordt alsmaar heter."

"Ditmaal mag Norris niet falen bij de start. Ondanks dat de strijd hard is tussen de twee, trekken ze naast de baan nog altijd met elkaar op. De Red Bull-bolide werd hier wel weer wakker, maar toch domineerde Norris de kwalificatie. De Nederlander moest overigens tot het gaatje gaan om de Red Bull mee te kunnen laten strijden", waarna de Italiaanse krant verder gaat met de prestaties van de Scuderia.

"Bij Ferrari ging alles mis door de crash van Carlos Sainz, waardoor ook de kwalificatie van Charles Leclerc werd verstoord. Hij had weinig tijd voor zijn run, kreeg niet de juiste temperatuur in zijn banden en ging daardoor wijd. Achter Norris en Verstappen staat ook nog eens Lewis Hamilton op de grid, die ook een prachtige kwalificatie reed. Nu draait echter alles om de start, nog meer dan ooit. Gaat Norris goed van start, of krijgt hij het weer niet voor elkaar en gaan de anderen er met de eer vandoor?" 

Vreemd Red Bull

Corriere dello Sport heeft niet veel woorden nodig om de kwalificatie in Singapore samen te vatten: "Norris vliegt, Ferrari pas op de vijfde startrij." Daarna gaan ze wat dieper in op de sessie. "Daarmee kreeg men een dubbele knock-out om de oren, een koude douche voor de Scuderia. Vooraan krijgen we een duel tussen Verstappen en Norris. Overigens: ga er nu bij Ferrari maar eens aan beginnen om niet te schelden op een moment als deze", zo grapt het Italiaanse medium.

"De Scuderia kreeg dit gehele weekend de slag nog niet te pakken en dan zal je die woede toch op een bepaalde manier moeten uiten. Verstappen staat overigens op de eerste startrij klaar om een taboe te doorbreken, want hij staat nu op een positie die hem in staat stelt eindelijk voor zijn eerste zege te gaan in Singapore. Zijn Red Bull-bolide blijft overigens onvoorspelbaar, want in één keer stond hij er weer op de zaterdag. Het resultaat van zondag stelt hem in ieder geval in staat om een grote stap in het kampioenschap te zetten."

Wat vindt men bij Corriere della Sera er dan van? "Wat een desastreuze kwalificatie voor Ferrari. De pole ging, zoals verwacht, naar Norris. Hij was niet bij te houden. Voor Ferrari viel er niks te halen na de crash van Sainz, want ook Leclerc kreeg het maar niet voor elkaar en kreeg zijn banden maar niet op temperatuur."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Verstappen klaar om taboe te doorbreken, Ferrari krijgt 'dubbele knock-out'