Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media zien Verstappen profiteren en vrezen voor de inhaalrace van Leclerc

De Italiaanse media zijn deze zondag kort van stof. Over het optreden van Charles Leclerc valt na zijn gridstraf immers weinig te zeggen, al doen ze wel vast een gooi naar de kansen tijdens de race. En over twee coureurs zijn alle kranten het wel eens: Fernando Alonso en Max Verstappen verdienen alle lof.

De Gazzetta dello Sport gaat uit van een relatief eenvoudige overwinning voor Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Canada: "Charles Leclerc kon niet meedoen om de poleposition en zo was het de beurt aan Max Verstappen, die er onder droge omstandigheden nu goed voor staat om de winst te pakken en nog verder uit te lopen in het kampioenschap." "De verrassing heet echter niet Vertappen, maar Fernando Alonso. Na 10 jaar staat hij weer op de eerste startrij. Alonso mocht echter ook zijn landgenoot Carlos Sainz dankbaar zijn, die in zijn laatste snelle run nog een foutje maakte en daardoor niet verder kwam dan de derde plaats. Ook de Corriere dello Sport looft Alonso en begint daar ook me: "Alonso was de grote verrassing, terwijl Leclerc een missie wacht op zondag. Simulaties wijzen uit dat hij in de buurt van het podium moet kunnen eindigen." "Al zeggen simulaties natuurlijk ook niet alles, want niemand had kunnen voorspellen dat bijvoorbeeld Sergio Perez eraf zou gaan in de kwalificatie."

Kwalificatie GP Canada spektakel ten top

La Repubblica genoot van een kwalificatiespektakel en van Verstappen: "Hij liet wederom zien waarom hij de te kloppen man is. Het lijkt een goed weekend voor hem te worden nu Leclerc achteraan start. Voor de race heet nu de echte uitdager Fernando Alonso, de oude leeuw staat weer vooraan." De Corriere della Sera voorspelt vooral een zenuwslopende middag voor Ferrari-fans, als ze zien hoe en of Leclerc zich een weg naar voren weet te banen: "Hij zal veel plaatsen goed moeten maken. Je kan op dit circuit inhalen, maar je kan ook zomaar de rekening gepresenteerd krijgen als je te veel risico's neemt." "Hij zal toch types als Sebastian Vettel en Esteban Ocon in moeten halen, en wat te denken van de beide Mercedes-coureurs? Die ben je zomaar nog niet voorbij gereden. Hij treft mogelijk ook Perez nog op zijn pad, die geen goede kwalificatie kende. Verstappen ondertussen zal waarschijnlijk profiteren en zijn voorsprong verder uitbreiden."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'