Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Italiaanse media zien Verstappen profiteren en vrezen voor de inhaalrace van Leclerc

De Italiaanse media zijn deze zondag kort van stof. Over het optreden van Charles Leclerc valt na zijn gridstraf immers weinig te zeggen, al doen ze wel vast een gooi naar de kansen tijdens de race. En over twee coureurs zijn alle kranten het wel eens: Fernando Alonso en Max Verstappen verdienen alle lof.

Leclerc Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Gazzetta dello Sport gaat uit van een relatief eenvoudige overwinning voor Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Canada: "Charles Leclerc kon niet meedoen om de poleposition en zo was het de beurt aan Max Verstappen, die er onder droge omstandigheden nu goed voor staat om de winst te pakken en nog verder uit te lopen in het kampioenschap."

"De verrassing heet echter niet Vertappen, maar Fernando Alonso. Na 10 jaar staat hij weer op de eerste startrij. Alonso mocht echter ook zijn landgenoot Carlos Sainz dankbaar zijn, die in zijn laatste snelle run nog een foutje maakte en daardoor niet verder kwam dan de derde plaats.

Ook de Corriere dello Sport looft Alonso en begint daar ook me: "Alonso was de grote verrassing, terwijl Leclerc een missie wacht op zondag. Simulaties wijzen uit dat hij in de buurt van het podium moet kunnen eindigen."

"Al zeggen simulaties natuurlijk ook niet alles, want niemand had kunnen voorspellen dat bijvoorbeeld Sergio Perez eraf zou gaan in de kwalificatie."

Kwalificatie GP Canada spektakel ten top

La Repubblica genoot van een kwalificatiespektakel en van Verstappen: "Hij liet wederom zien waarom hij de te kloppen man is. Het lijkt een goed weekend voor hem te worden nu Leclerc achteraan start. Voor de race heet nu de echte uitdager Fernando Alonso, de oude leeuw staat weer vooraan."

De Corriere della Sera voorspelt vooral een zenuwslopende middag voor Ferrari-fans, als ze zien hoe en of Leclerc zich een weg naar voren weet te banen: "Hij zal veel plaatsen goed moeten maken. Je kan op dit circuit inhalen, maar je kan ook zomaar de rekening gepresenteerd krijgen als je te veel risico's neemt."

"Hij zal toch types als Sebastian Vettel en Esteban Ocon in moeten halen, en wat te denken van de beide Mercedes-coureurs? Die ben je zomaar nog niet voorbij gereden. Hij treft mogelijk ook Perez nog op zijn pad, die geen goede kwalificatie kende. Verstappen ondertussen zal waarschijnlijk profiteren en zijn voorsprong verder uitbreiden."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez