Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Italiaanse media vrezen voor Leclerc: "Red Bull met de beste papieren"

De Italiaanse media zijn lovend over de prestaties van Ferrari, maar maken zich klaar voor een 'rebus' op zondag, waarbij nog lang niet duidelijk is wat er allemaal mogelijk is. Wel wordt er alvast gewaarschuwd voor het sterke Red Bull.

Leclerc Perez france
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc zal het in Frankrijk op moeten nemen tegen Max Verstappen en Sergio Perez, terwijl de Ferrari-coureur er alleen voor staat aan de voorkant van het veld. Carlos Sainz start achteraan na een motorwissel, maar kon in de kwalificatie een belangrijke tow geven aan zijn teamgenoot, die mede hierdoor op pole staat.

Dit werd zeer goed ontvangen bij de Italiaanse media. "Geweldig werk van Ferrari", schrijft Corriere Dello Sport. "Een moedige tactiek voor Ferrari om Carlos Charles een tow te geven, maar het pakte goed uit. Nu staat de Monegask er echter alleen voor. Als de lichten vandaag uitgaan bij de start, zal hij het alleen moeten doen. Hij tegen de twee Red Bull-wagens die volop in de aanval zullen gaan op zowel de baan als in de pitstraat."

Volgens Gazzetta Dello Sport blijft 'Monsieur Pole' door zijn pole in de strijd om het wereldkampioenschap. Wel wordt er gevreesd voor de temperatuur en de snelheid van Verstappens team. "Men is er niet helemaal zeker over, doordat juist Red Bull altijd goed is geweest in deze omstandigheden. Het zou goed zijn voor de engineers van Ferrari als men nu nogmaals wint. Dat zou laten zien hoe goed men bezig is met het verbeteren van de wagen."

"Het mag duidelijk zijn dat het een lange race gaat worden"

Corriere Della Sera geniet van de tweestrijd tussen Red Bull en Ferrari. "Leclerc pakte pole mede dankzij het werk van Sainz en daarmee liet Ferrari zien dat men deze pole kosten wat het kost wilde behalen en het is men gelukt. Nu gaan we ons opmaken voor een rebus, want zo ziet de race er voor nu uit. Het is namelijk niet duidelijk hoe strategie eruit zal zien en hoe de banden zich zullen houden gedurende de race."

"Red Bull lijkt de beste papieren in handen te hebben wanneer we naar de tijden van de long-runs kijken en daarnaast hebben zij zowel Perez als Verstappen vooraan staan. Het mag duidelijk zijn dat het een lange race gaat worden, voor zowel de auto als de coureur", aldus de Italiaanse krant.

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1