Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media zien maar één man die de 'angstaanjagende' Verstappen kan verslaan

Na afloop van de testdagen ziet men in Italië dat er slechts een iemand is die Max Verstappen dit jaar van zijn derde wereldtitel kan houden.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Na drie lange testdagen lijken de eerste voorzichtige conclusies al getrokken te kunnen worden: Red Bull en Max Verstappen zijn dit jaar de favorieten voor de wereldtitels.

De Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië, klapt voor Red Bull, maar ziet in Charles Leclerc de ideale man die de strijd met Verstappen aan kan gaan. De krant kopt op zondag dan ook groot: "Nu al een duel tussen Verstappen en Leclerc."

"Er is applaus voor Max, Perez en Red Bull, vanwege de pace die zij de afgelopen dagen hebben laten zien", zo gaat de roze sportkrant verder. "Op de laatste testdag waren zij veruit het snelst. We hebben het over de testdagen, en niet de race, maar toch zei het al wat."

"Zeker als je terugdenkt aan een jaar geleden, toen Red Bull nog een comeback moest maken omdat het eerste deel van het seizoen minder goed verliep. Nu maakt men echter meteen een uitstekende start. Dat Perez 1,4 seconden sneller was op de laatste dag dan Verstappen op de laatste dag vorig jaar, zorgt niet voor alarmbellen. Dat hij dat niet eens op de aller zachtste band deed, zorgt daar echter wel voor."

De lach van Vasseur

Over Ferrari wordt men met de dag ook positiever in de Gazzetta. "Het is niet makkelijk om een bolide in slechts drie testdagen te leren kennen. Op de tweede testdag ging het al veel beter dan op dag een en zag de pace er ook goed uit. De betrouwbaarheid was bovendien op orde."

"Op de eerste dag had Ferrari nog twijfels over de snelheid, maar het bleek dat men op donderdag bezig alleen bezig was een basis neer te zetten en daarna kon men daar van profiteren, precies zoals Ferrari het vooraf had uitgestippeld. Het gestuiter werd snel verholpen en ook komt de auto snel uit de bochten, een kracht van de SF-23."

"Ferrari beschikt over snelheid en betrouwbaarheid. Het enige probleem is alleen nog dat de banden snel slijten en daarnaast zegt Leclerc nog niet de juiste balans te hebben gevonden. Aankomende vrijdag krijgt Ferrari pas meer duidelijkheid. Dan zullen we ook pas de echte bolides zien en kijkend naar de lach van teambaas Fred Vasseur, mogen de tifosi vertrouwen hebben."

Verstappen boezemt angst in

Als we kijken naar de andere kranten, de Corrierre dello Sport en de Corriere della Sera, dan is men daar vooral onder de indruk van Red Bull. "Natuurlijk moeten we niet te veel conclusies verbinden aan deze testweek", benadrukt de Corriere dello Sport.

"Zo reden de meeste coureurs de snelste tijd op banden die volgende week niet eens beschikbaar zijn. Wel reed Verstappen zijn snelste tijden op die compounds en dus is hij al klaar voor de kwalificatie van zaterdag. Max boezemt de concurrentie angst in en dat doet ook Red Bull als geheel. Men is daar klaar voor de start van het seizoen en dan komen er ook nog eens updates aan die al klaar worden gemaakt..."

"Het hangt af van Ferrari, dat voorlopig nog een mysterie blijft. Op zaterdag reden beide coureurs ongeveer dezelfde tijden, waarmee er in ieder geval een basis lijkt te zijn gelegd. De topsnelheid lijkt in orde te zijn, maar bij het uitkomen van de bochten lijkt de Ferrari niet genoeg tractie te hebben", zo spreekt men de Gazzetta tegen.

Bij de Corriere della Sera houdt men het kort maar krachtig. "Red Bull lijkt weg te lopen, Mercedes zit in de problemen. Ferrari concentreerde zich op de lange runs, die niet slecht gingen. Red Bull lijkt de lat echter heel hoog te hebben gelegd, terwijl Wolff nu al aangeeft dat een gevecht met Red Bull er niet in zit. Ferrari ziet dat Red Bull is vertrokken, maar probeert het glas half vol te zien."

Ook interessant:

De geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull onthuld

Eindelijk ging het doek van de RB19. De nieuwe bolide van Verstappen en Perez werd lang geheim gehouden en we zien nu waarom.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend