Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Italiaanse media zien positief punt in ontploffende Ferrari, loven Verstappen: "Niet voor niets van buitengewone klasse"

Als de Italiaanse kranten iets te juichen hebben is het vaak alsnog niet voluit. Want de zege van Charles Leclerc kwam op het goede moment, maar de ontploffende motor... Alhoewel de grootste sportkrant van Italië daar wel een pluspunt in ziet.

Sainz fire Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het is de Gazzetta dello Sport die de spectaculair ontploffende motor van Carlos Sainz weliswaar niet toejuicht, maar die daar wel iets positiefs uithaalt: "Het kwam voor Sainz als een grote schrik, maar misschien herstelt het de hiërarchie binnen het team weer een beetje", zo schrijft de publicatie.

"Leclerc kende de laatste tijd immers veel tegenslagen, maar laat nu juist zijn veerkracht zien. Hij is de enige échte uitdager van Max Verstappen en zonder de misstappen van Ferrari was zijn achterstand in het kampioenschap sowieso al veel kleiner geweest."

De krant zag Leclerc als 'de Rode Prins' die ijskoud bloed door zijn aderen had stromen, maar men was opnieuw ook lovend over Verstappen: "Hij werd wel gewoon weer tweede en pakte terloops de snelste raceronde mee, maar hij is natuurlijk ook niet voor niets van buitengewone klasse."

Titelstrijd Formule 1 weer springlevend?

De Gazzetta en de Corriere dello Sport schrijven allebei dat Leclerc de titelstrijd weer nieuw leven in heeft geblazen: "De Monegask won eindelijk weer en hij was sterker dan de rest", aldus laatstgenoemde krant. "De motorproblemen baren nog wel zorgen, want het lijkt een moeilijk probleem te zijn voor Ferrari, dat tijd nodig zal hebben om het op te lossen."

"Maar Leclerc was de man van de dag. Hij reed om zijn problemen met zijn gaspedaal heen en zong ook nog eens het Italiaanse volkslied mee. Wat mogen we nog meer van hem verlangen?"

Ook La Repubblica zag hoe Leclerc met zijn zege weer wat orde schepte in de chaos van Ferrari, om ondertussen de harten van de fans op de tribune 'te verscheuren': "Leclerc was een ontketende stier in een oranjegevuld stadion."

Tot slot is het de Corriere della Sera die op twee gedachten hinkt. Ja, men is blij met de zege van Leclerc - 'en dat in het hol van de Red Bull-leeuw -, maar de zorgen zijn er ook: "De overwinning geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen, maar de Scuderia betaalt een hoge prijs voor de motorproblemen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen