Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media zien 'een mooi nieuwtje' tussen Verstappen en Perez bij Red Bull

De Italiaanse media reageerden een week geleden fel Max Verstappen toen hij een teamorder negeerde. Een week later is het allemaal weer anders.

De Italiaanse media reageerden zeer verbolgen op de onwil van Max Verstappen om Sergio Perez voorbij te laten tijdens de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Ze trokken fel van leer tegen de Red Bull-coureur, maar vijf dagen later is na het zien van de kwalificatie de rust wedergekeerd: "We zagen een mooi nieuwtje, want deze keer was het Max Verstappen die Sergio Perez de helpende hand reikte", zo schrijft La Gazzetta dello Sport . De krant zag het tegenovergestelde gebeuren binnen Ferrari: "Charles Leclerc gaf na afloop aan het gevoel te hebben er alleen voor te staan, maar misschien kúnnen Verstappen en Sainz wel gewoon niet zo veel doen. Het is heel simpel: Leclerc en Perez moeten de ander zien te verslaan om tweede te worden." Terwijl die strijd nog volledig open ligt, lijkt de publicatie zich al redelijk veilig te wanen voor wat betreft de strijd om de tweede plaats bij de constructeurs: "Verstappen is weliswaar ongrijpbaar, maar het is Ferrari dat op weg is naar plek twee bij de constructeurs. De thermometer geeft 'rood' aan. Natuurlijk zijn de titels al verdeeld, maar in de kantlijn wordt nog gestreden om miljoenen aan bonussen en miljoenen aan extra sponsorgelden."

Red Bull kan status als 'groots' team onderstrepen

"Verstappen hielp Perez en daarom konden de twee weer met elkaar lachen", zo haakt ook de Corriere dello Sport nog één keer aan bij hét onderwerp van gesprek van de afgelopen week. "Red Bull gaat vandaag voor de eerste twee plaatsen in het coureurs-WK, iets dat ze nog nooit eerder is gelukt. Daarin staat het als 'groots team' alleen, want teams als Ferrari, Mercedes, Williams, McLaren en Lotus slaagden er allemaal wel op enig moment in." Ferrari echter zal roet in het Oostenrijkse-Britse eten willen gooien, want het streeft eigen doelen na: "De tweede plaats is belangrijk voor Ferrari, maar zeker ook voor teambaas Mattia Binotto. De afgelopen jaren eindigden zijn coureurs immers tussen de plaatsen 8-13 (2020) en 5-7 (2021). Hij liet dit weekend nog weten dat zijn positie voor zijn gevoel niet ter discussie staat." Maakt Leclerc kans tegen Perez en Red Bull? "Het zal heel moeilijk worden, want de Red Bull is te snel momenteel. Sainz zal proberen te helpen, maar zal uiteindelijk weinig kunnen uitrichten in deze strijd."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"