Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Jacques Villeneuve zet eigen raceteam op

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve is zijn eigen raceteam begonnen in het Europese NASCAR-kampioenschap. De Canadees zal zelf voor zijn eigen team uitkomen.

Euro NASCAR
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © EuroNASCAR

Jacques Villeneuve reed afgelopen seizoen al in de NASCAR Euro Series, hetzelfde kampioenschap waarin bijvoorbeeld ook Michael Bleekemolen actief is. Komend seizoen stapt hij in een door hem zelf ingeschreven auto in.

Samen met Patrick Lemarie heeft hij het FEED Racing Team opgezet, gelieerd aan de vorig jaar opgezette FEED Racing Academy. Villeneuve en Lemarie rijden allebei zelf, waarbij Lemarie zijn auto af en toe af zal staan aan het jonge Belgische talent Simon Pilate.

Het team schrijft in eerste instantie twee auto's in voor het kampioenschap, met de optie om dat aantal uit te breiden naar vier, waarbij de extra auto's zouden gaan naar veelbelovende rijders uit de eigen kweekvijver.

Villeneuve besloot afgelopen seizoen als achtste en heeft sinds zijn Formule 1-afscheid sowieso niet stilgezeten. Eerder was hij actief in de Formule E en op de Formule 1-circuits is hij één van de vaste gezichten van Sky Sports Italia.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië