Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jake Dennis: 'Mijn F1-debuut voor Red Bull verliep prima'

Red Bull-ontwikkelingscoureur Jake Dennis kijkt met een goed gevoel terug op zijn testdag in Barcelona. Wel moet hij toegeven dat het een flinke stap was van de GT's waar hij normaal in rijdt naar de F1.

Desondanks raakte Jake Dennis snel gewend aan de hoge snelheden en enorme griplevels van Red Bull's RB14: "Dat was wel even andere koek, maar ik raakte er snel vertrouwd mee. Uiteindelijk hebben we ons volledige programma weten te voltooien. Zowel 's ochtend als 's middags kon ik probleemloos mijn rondjes rijden, dus dat was prima."

Dennis is vanzelfsprekend blij met de kans die hij van Red Bull kreeg om de simulator van het team te vergelijken met het echte werk. Daaruit voortvloeiend kan men in Milton Keynes aan de bak om de simulator te finetunen. "We hebben enkele punten die verbeterd kunnen worden aan de simulator om het voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo net weer wat realistischer te maken." Of we Dennis nog eens terugzien in de RB14? Als het aan hem zelf ligt in ieder geval wel: "Ik ben superblij dat ik heb mogen rijden. Ik ben het team dankbaar voor de kans en hopelijk krijgt het snel een vervolg."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi