Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jan Lammers met Racing Team Nederland naar 24 uur van Le Mans

De 61-jarige Jan Lammers heeft nog altijd geen genoeg van de 24 uur van Le Mans. Na zijn eerste deelname in 1988 keert de autocoureur nu terug voor zijn 24ste deelname aan de legendarische race. Dit doet hij samen met het Racing Team Nederland van Frits van Eerd.

Racing Team Nederland verschijnt aan de start met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jans Lammers. Een mooi trio waarbinnen Lammers met zijn ervaring een belangrijke rol speelt. Het team neemt in 2018/2019 deel aan het FIA World Endurance Championship, waarvan de 24 uur van Le Mans onderdeel uitmaakt. Lammers won de race in 1988 en slechts vijf coureurs kwamen vaker in Le Mans uit dan de Nederlander. " Frits en Racing Team Nederland geven mij in juni de kans om voor de 24e keer deel te nemen aan Le Mans. Het is fantastisch. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn rij ik samen met Frits en Giedo ook de 6 uur van Spa. Frits is het aan zijn stand verplicht om na Le Mans de snelst mogelijke rijders te contracteren. Ik ben nog wel snel 'voor mijn leeftijd', maar als er een jonge opvolger beschikbaar is wil ik plaats maken in het belang van de resultaten van het team", laat Lammers weten.

Initiatiefnemer Frits van Eerd is blij met de komst van Jan Lammers. " Jan is een legende op Le Mans en al vanaf het eerste uur betrokken bij dit project. Ik vind het geweldig dat hij dit jaar voor de 24ste keer met ons aan de start verschijnt. Een unieke mijlpaal." Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19. Het WK telt 8 races op 6 circuits in 6 landen in Europa, Azië en Amerika.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi