Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Japanse Grand Prix behoudt plek op Formule 1-kalender tot en met 2021

Goed nieuws voor fans van het circuit van Suzuka: de Japanse baan, die sinds 1987 op twee edities na gastheer was van de Grand Prix in het land van de rijzende zon, blijft behouden voor de Formule 1-kalender. Tussen de twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië door bevestigde de FIA een nieuwe overeenkomst met de organisatie van de Japanse Grand Prix.

De race op Suzuka is gewaarborgd tot in ieder geval het seizoen 2021. Dat betekent dat het Formule 1-circus in de komende drie jaren sowieso naar Japan af zal moeten reizen. Bovendien heeft Honda zich als titelsponsor verbonden aan de editie van dit jaar.

De allereerste Formule 1-race op Suzuka werd gehouden in 1987. Dat was overigens niet de eerste editie van de Grand Prix van Japan: een decennium eerder mocht de Fuji Speedway al twee Formule 1-wedstrijden organiseren, waaronder de zeer memorabele aflevering van 1976, waarin James Hunt de titel veroverde. Sinds de terugkeer in het Verre Oosten in 1987 werd de GP van Japan slechts tweemaal niet op Suzuka gehouden: in 2007 en '08 diende het eerdergenoemde Fuji Speedway als plaatsvervanger. Van het huidige startveld bewaart Sebastian Vettel de beste herinneringen aan het circuit van Suzuka, hij won er liefst viermaal. Bovendien verzekerde de Duitser zich in de editie van 2011 middels een derde plek aan de meet van zijn tweede achtereenvolgende wereldtitel. Lewis Hamilton won driemaal in Japan, die zeges boekte hij in de laatste vier edities.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi