Japanse Grand Prix behoudt plek op Formule 1-kalender tot en met 2021

31 aug. 2018 13:37 René Oudman 0 reacties
Goed nieuws voor fans van het circuit van Suzuka: de Japanse baan, die sinds 1987 op twee edities na gastheer was van de Grand Prix in het land van de rijzende zon, blijft behouden voor de Formule 1-kalender. Tussen de twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië door bevestigde de FIA een nieuwe overeenkomst met de organisatie van de Japanse Grand Prix.

De race op Suzuka is gewaarborgd tot in ieder geval het seizoen 2021. Dat betekent dat het Formule 1-circus in de komende drie jaren sowieso naar Japan af zal moeten reizen. Bovendien heeft Honda zich als titelsponsor verbonden aan de editie van dit jaar.

De allereerste Formule 1-race op Suzuka werd gehouden in 1987. Dat was overigens niet de eerste editie van de Grand Prix van Japan: een decennium eerder mocht de Fuji Speedway al twee Formule 1-wedstrijden organiseren, waaronder de zeer memorabele aflevering van 1976, waarin James Hunt de titel veroverde. Sinds de terugkeer in het Verre Oosten in 1987 werd de GP van Japan slechts tweemaal niet op Suzuka gehouden: in 2007 en '08 diende het eerdergenoemde Fuji Speedway als plaatsvervanger.

Van het huidige startveld bewaart Sebastian Vettel de beste herinneringen aan het circuit van Suzuka, hij won er liefst viermaal. Bovendien verzekerde de Duitser zich in de editie van 2011 middels een derde plek aan de meet van zijn tweede achtereenvolgende wereldtitel. Lewis Hamilton won driemaal in Japan, die zeges boekte hij in de laatste vier edities.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen