Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Japanse tienersensatie Juju Noda stap dichterbij Formule 1-stoeltje

Juju Noda maakt de overstap naar Amerika. De pas 14-jarige coureur gaat aan de slag bij het gerenommeerde Jay Howard Driver Development in de Amerikaanse Formule 4. Een stap dichter bij de Formule 1 want de klasse wordt hoger aangeslagen dan de Deense waar ze vorig jaar reed.

In haar thuisland Japan reed Juju Noda de records aan gort in de lagere klassen. Omdat ze al op haar dertiende het lokale niveau ontgroeid was, besloot ze samen met haar vader oud-F1 coureur Hideki Noda de overstap naar Europa te wagen. Bestemming: de Deense Formule 4, een van de weinige single-seater kampioenschappen waar je voor je vijftiende aan de slag kunt.

Met haar eigen team NODA Racing begon ze formidabel aan haar Europese avontuur met een pole position én een overwinning. De overstap verliep echter niet geheel vlekkeloos, getuige de foutjes die de Japanse en het team maakten. Uiteindelijk eindigde ze haar eerste seizoen met drie pole positions, een overwinning, twee snelste rondes en een zesde plek in de eindrangschikking.

Met haar overstap naar de Amerikaanse Formule 4 laten Juju en Hideki niets aan het toeval over. Ze heeft al flink wat testkilometers afgelegd en misschien wel belangrijker: ze sluit aan bij het gerenommeerde JHDD, dat z'n weg kent in de Amerikaanse single-seaters. Omdat de meeste circuits onbekend zijn voor het talent, scheelt dat haar een berg data.

Het uiteindelijke doel van de 14-jarige Noda is nog altijd de Formule 1 en met de stap naar de Verenigde Staten zet ze dat kracht bij. De Formule 4 in de VS is de afgelopen jaren keihard gegroeid en heeft met gemiddeld zo'n dertig auto's aan de start een van de grootste F4-grids ter wereld.

Noda heeft er ook een grote sponsor bij met Rokit. Het telecommunicatiebedrijf was in 2019 nog titelsponsor van Williams.

Het Amerikaanse Formule 4 seizoen start 23 april in Californië op de Sonoma Raceway.

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez