Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jarno Opmeer niet langer lid van opleidingsprogramma Renault

Jarno Opmeer maakte in 2017 onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Renault maar vanwege tegenvallende prestaties in de Renault 2.0 Eurocup moet hij zijn plaats nu afstaan aan andere talenten.

Opmeer kon in 2017 in de Renault 2.0 Eurocup geen potten breken en eindigde met slechts 27 punten op de vijftiende plek in het kampioenschap. Reden voor Renault om het contract met de jonge Nederlander niet te verlengen. Ondanks deze tegenvaller kijkt Opmeer in ieder geval positief terug op zijn tijd bij Renault. Tegenover het magazine Formule 1 verklaart hij namelijk het volgende. "Eind vorig jaar is het contract met Renault inderdaad niet verlengd. Toch ben ik Renault erg dankbaar voor de kans die ik heb gehad. Dankzij hun kon ik rijden in de Renault 2.0 Eurocup. Dat was anders voor mij een lastig verhaal geworden na de Formule 4."

Renault gaat in 2018 wel verder met Jack Aitken, Max Fewtrell, Christian Lundgaard en Sun Yue Yang. Daarnaast worden Sacha Fenestraz, Arthur Rougier en Victor Martins opgenomen in het opleidingsprogramma. Fenetraz werd vorig jaar kampioen in de Formule Renault 2.0 Eurocup en rijdt in 2018 in de Formule 3. Rougier en Martins komen dit jaar uit in de Renault 2.0 Eurocup. Renault ziet het nieuwe jaar met deze zeven talenten vol goede moed tegemoet. "Het wordt het derde jaar van de Renault Sport Academy en we hebben met deze talenten een hele opwindende line-up. Jack, Max en Christian kenden een succesvol 2017 terwijl ook Sun zich heeft bewezen. We zijn ook erg benieuwd naar de ontwikkeling van Sacha, Arthur en Victor en hopelijk kunnen we dit jaar weer veel successen vieren met onze zeven talenten."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"