Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Je kan Verstappen en Ricciardo niet verbieden om met elkaar te knokken'

Hoe gaat Red Bull om met de rivaliteit tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo? Het is het grote vraagstuk in aanloop naar de Grand Prix van Spanje. De beide coureurs ontliepen elkaar de afgelopen twee jaren weinig en komen elkaar vrijwel iedere race op de baan tegen.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn niet het type coureurs dat zich gaat schikken in de rol van tweede rijder. Het tweetal vocht de afgelopen jaren menig maal een fel duel uit op de baan en Frank Dernie verwacht dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. De voormalig engineer/ontwerper van het F1-team van Williams gelooft er niet in dat Red Bull daar veel aan kan veranderen. "Ik denk dat als je coureurs eenmaal hebt verteld dat ze mogen racen, je daaraan vast moet houden. Het helpt niet om vanaf de pitsmuur te proberen om dat te veranderen. Zelfs niet als dit van te voren besproken is met elkaar. Onder bepaalde omstandigheden is er altijd een van de twee die zichzelf boven de ander plaatst."

In de recente geschiedenis kampten Red Bull en Mercedes met problemen tussen hun rijdersduo. Bij Red Bull negeerde Vettel enkele malen een teamorder. Bij Mercedes kwam het menig maal tot een aanvaring tussen Rosberg en Hamilton. "Mark Webber en Nico Rosberg hebben bijvoorbeeld goede redenen om zich benadeeld te voelen door Vettel en Hamilton. Dit omdat deze de regels van het team aan hun laars lapten en het team niet ingreep. Twee coureurs van gelijk niveau binnen een team is geweldig voor de gokkers, maar niet altijd voor het team."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"