Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jean Todt vindt grid girls-discussie 'complete onzin'

FIA-president Jean Todt noemt de hele discussie over grid girls 'complete onzin' en 'verspeelde moeite'. Formule 1-eigenaar Liberty Media besloot eerder dit jaar de grid girls te vervangen door grid kids, tot ongenoegen van de fans.

Jean Todt wordt als president van de FIA op de autobeurs in Genève gevraagd naar zijn standpunt over het afschaffen van grid girls in de Formule 1. Zijn reactie laat niets aan duidelijkheid te wensen over. "Ik heb geen enkel probleem met dat besluit en snap de hele discussie ook niet. Ik heb geen tijd en geen zin om me daar druk om te maken. Ik vind het betreurenswaardig dat er over zo'n non-item zoveel ophef is ontstaan."

Het bruggetje van de grid girls naar Carmen Jorda is snel gemaakt en dus wil men ook van de Fransman weten hoe hij tegenover de uitlatingen van Jorda staat. De Spaanse stelde dat de Formule 1 fysiek te zwaar is voor vrouwen en dat ze zich daarom beter kunnen richten op een carrière in de Formule E. "Ik ben een groot voorstander van vrouwen in de sport. Ik baal er dan ook van dat er maar zo weinig op hoog niveau actief zijn. Ik vind een kampioenschap uitsluitend bedoeld voor vrouwen echter een slecht idee."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi