© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Jean Todt vindt grid girls-discussie 'complete onzin'

07 mrt. 2018 15:10 Jan van der Burgt 0 reacties
FIA-president Jean Todt noemt de hele discussie over grid girls 'complete onzin' en 'verspeelde moeite'. Formule 1-eigenaar Liberty Media besloot eerder dit jaar de grid girls te vervangen door grid kids, tot ongenoegen van de fans.

'Heb geen tijd en geen zin om me daar druk om te maken'

Jean Todt wordt als president van de FIA op de autobeurs in Genève gevraagd naar zijn standpunt over het afschaffen van grid girls in de Formule 1. Zijn reactie laat niets aan duidelijkheid te wensen over.

"Ik heb geen enkel probleem met dat besluit en snap de hele discussie ook niet. Ik heb geen tijd en geen zin om me daar druk om te maken. Ik vind het betreurenswaardig dat er over zo'n non-item zoveel ophef is ontstaan."

Het bruggetje van de grid girls naar Carmen Jorda is snel gemaakt en dus wil men ook van de Fransman weten hoe hij tegenover de uitlatingen van Jorda staat. De Spaanse stelde dat de Formule 1 fysiek te zwaar is voor vrouwen en dat ze zich daarom beter kunnen richten op een carrière in de Formule E.

"Ik ben een groot voorstander van vrouwen in de sport. Ik baal er dan ook van dat er maar zo weinig op hoog niveau actief zijn. Ik vind een kampioenschap uitsluitend bedoeld voor vrouwen echter een slecht idee."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen