Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jeffrey Herlings domineert derde ronde Dutch Masters of Motocross

Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers vond de derde ronde van het Dutch Masters of Motocross plaats op Circuitpark De Kuilen in Mill. Favoriet Jeffrey Herlings maakte zijn favorietenrol meer dan waar en domineerde de manches.

Alle ogen waren gericht op Jeffrey Herlings. De eerste twee raceweekenden was hij al een klasse apart en met de leiding stevig in handen ging hij van start in Mill. Tijdens de eerste manche liet hij direct zien wie de te kloppen man was. Alsof hij over een biljartlaken reed, nam hij binnen een ronde de koppositie over van de iets sneller vertrokken Glenn Coldenhoff en gaf deze plek niet meer af. Met overmacht won Herlings de eerste manche, waarbij hij Coldenhoff die als vijfde finishte op bijna een ronde zette. De nummer twee van de eerste manche, de Brit Max Anstie, moest ruim 1 minuut en 22 seconden toegeven op Herlings. De toon werd gezet voor de rest van de dag want Herlings domineerde ook de tweede manche. Opnieuw trok Herlings de gaskraan volledig open tot aan de meet, waardoor de jacht op de leider in de tussenstand ook deze editie stuk liep. Max Anstie kwam wederom als tweede over de finish en Glenn Coldenhoff werd derde in deze manche.

Herlings breidde dankzij zijn dagresultaat zijn voorsprong in de tussenstand om de Dutch Masters flink verder uit; met 150 punten staat hij nu 30 punten voor op de nummer twee Gautier Paulin. Een geruststellende voorsprong voor de Nederlander die de titel veilig kan stellen tijden de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dit spectaculaire evenement staat voor 13, 14 en 15 juli in de agenda. Op de Zwarte Cross worden de finale races verreden. Het zal u niet verrassen dat er een man de absolute favoriet is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"