© Lukas Raich

Nieuwsoverzicht

Jonge Fransman Hubert wint titel in GP3 Series

24 nov. 2018 10:12 René Oudman 0 reacties
Feest in huize Hubert: zoonlief Anthoine, 22 jaar oud, heeft het GP3-kampioenschap van 2018 op zijn naam geschreven. De coureur van het sterke ART Grand Prix had in de hoofdrace op het Yas Marina Circuit genoeg aan een derde plaats, die hem in de schoot werd geworpen.

Hubert kwam namelijk als vierde over de eindstreep, achter ART-collega en titelrivaal Nikita Mazepin. De jongeling, bekend vanwege zijn testwerkzaamheden voor Force India, sneed echter gedurende de wedstrijd een bocht af waardoor hij tien strafseconden kreeg.

Mazepin viel vanwege zijn penalty terug van P2 naar P5. De Rus had voor Hubert moeten finishen om zijn titelkansen in leven te houden voor de laatste wedstrijd van het jaar, die morgen (zondag) zal worden verreden. De racewinst op het Yas Marina Circuit ging naar de jonge Italiaan Leonardo Pulcini.

Gestart vanaf de twaalfde plaats kwam Richard Verschoor er in Abu Dhabi vooralsnog niet aan te pas: de 17-jarige Utrechter moest genoegen nemen met een veertiende plaats aan de meet. Aangezien hij niet in aanmerking komt voor de omgekeerde grid, is P14 tijdens de zondagrace tevens de startpositie van Verschoor.

Verschoor wist MP Motorsport-teamgenoten Devlin Defrancesco en Jehan Daruvala overigens ruim achter zich te houden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen