Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Jordan: "Die hint vertelt me dat Alonso met pensioen gaat"

Fernando Alonso is inmiddels bezig aan zijn 21e seizoen in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen heeft al meerdere keren aangegeven dat hij niet weet of hij nog wel verder gaat in de koningsklasse van de autosport. Eddie Jordan ziet een extra reden waardoor de Spanjaard aan het einde van 2024 gaat stoppen.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso kende zijn echte hoogtijdagen in de Formule 1 al vroeg in zijn carrière. In seizoen vier pakte hij zijn eerste wereldtitel in de Renault, gevolgd door nummer twee een jaar later. Daarna werd hij nog wel een paar keer tweede in het coureurskampioenschap. Zeker de laatste jaren was het kommer en kwel voor de Spanjaard, maar toen stapte hij vorig jaar ineens in de Aston Martin in. In de eerste acht races van het seizoen stond Alonso maar liefst zes keer op het podium, gevolgd door twee andere podiumplekken later dat jaar.

Maar de grote vraag is: hoe lang blijft de oude, sluwe vos nog actief in de Formule 1? Daar zei hij eerder al het volgende over. "Ik moet als eerste met mezelf spreken, want ik moet een beslissing maken als ik mezelf vast wil leggen voor de toekomst. Het is duidelijk dat ik al het andere in mijn leven moet opofferen om 100% klaar te zijn voor de Formule 1. En dat zal de beslissing zijn."

'Dat is vaak een indicatie'

Eddie Jordan hoopt dat Alonso in de Formule 1 actief blijft, zo zegt in de podcast Formula for Success. "Je hebt de Spaanse supersterren in het voetbal en tennis, hij is diegene in de autosport. Alonso is een klasse apart en ik denk dat hij in de Formule 1 blijft. Ik ben kritisch geweest op zijn managementvaardigheden of mensen die hem managen, omdat hij naar mijn mening minstens vier of wereldkampioenschappen had moeten winnen, omdat hij zo getalenteerd is", zo legt de oud-teambaas uit.

Toch komt Jordan even later terug op zijn uitspraak dat hij denkt dat hij Alonso in de Formule 1 blijft. "Hij heeft een nieuwe boot gekocht en dat is vaak een indicatie voor me. Ik weet dat jij (David Coulthard, red.) toentertijd een boot kocht en daarna in stijl met pensioen ging en ik heb dat ook gedaan. Mensen hebben de gewoonte om boten te kopen om dan met pensioen te gaan", zo legt de Ier uit.

"Laten we zien wat er gebeurt. Maar Fernando zou in de Formule 1 moeten zitten, want hij is zo'n opwindende coureur. Zolang hij wil blijven rijden, er is altijd een plekje in mijn hart voor hem", zo sluit Jordan af.

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China