Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Jordan gaat los op Mercedes: "Boeit me niet hoe snel hij is!"

Andrea Kimi Antonelli rijdt in 2025 bij Mercedes in de F1 en maakte tijdens de eerste vrije training in Italië alvast zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Eddie Jordan vindt dat Mercedes de fout in gaat met het toptalent.

Antonelli friday Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Italië werd bekend dat Andrea Kimi Antonelli in 2025 bij Mercedes rijdt en zo de opvolger wordt van Lewis Hamilton. Het toptalent mocht tijdens de eerste vrije training debuteren in de Formule 1, maar dat draaide op een teleurstelling uit. Antonelli vloog in zijn tweede snelle ronde van de baan en kwam in de muur terecht. Eddie Jordan vond de crash hét bewijs dat de druk te veel wordt opgevoerd.

"Ik heb altijd gezegd dat ik dacht dat de druk van Mercedes op Kimi te groot zou zijn", stelt Jordan in de podcast Formula for Success. "Daar draaide het ook op uit bij zijn debuut. Hij spinde en zorgde voor veel schade aan de auto. Ik geloof nog steeds dat er plaats moet zijn voor Kimi, maar niet bij Mercedes. Dat punt probeer ik te maken. Het boeit me niet hoe snel hij is. Hij moet bij een team geplaatst worden waar hij een jaar kan leren. Dat is mijn visie."

Daarna komt Max Verstappen aan bod. De Nederlander debuteerde bij Toro Rosso en kreeg zo de mogelijkheid om aan de Formule 1 te wennen. "Dat is perfect en precies wat er moet gebeuren. Max reed bij Toro Rosso. Kimi zou bij Williams moeten rijden, of ergens anders waar Toto Wolff hem kan stallen. Dat roepen we al heel lang. Denk aan wat Bernie Ecclestone altijd zei wanneer je naar geld ging zoeken. Je moet het recht verdienen om iets te vragen. Ik zie niet in hoe Antonelli dat recht al heeft verdiend. Het spijt me."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"