Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan laakt 'catastrofale' Red Bull-situatie: "Verstappen moet er kapot van zijn"

Red Bull is na een sterke seizoenstart ver teruggevallen, met de Grand Prix van Italië als dieptepunt. Eddie Jordan begrijpt er helemaal niets van en noemt de situatie 'catastrofaal'.

Verstappen Italy pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull kende een dramatische Grand Prix van Italië. Max Verstappen en Sergio Perez gleden alle kanten op en kwamen als zesde en achtste over de streep. Het maakt dat Red Bull steeds meer onder druk komt te staan, want McLaren heeft het gat in het constructeurskampioenschap gedicht naar acht punten. Ook de rijderstitel is nog niet zeker nu Lando Norris nog 62 punten moet goedmaken op Verstappen.

Het staat in schril contrast met het begin van het seizoen, toen Red Bull nog domineerde. Eddie Jordan vraagt zich dan ook hardop af waar het fout is gegaan, laakt de situatie bij het team en start zijn betoog met wat hij zou doen als teambaas.

"Wat was de afstelling toen we met een voorsprong van 15 seconden races wonnen?", begint Jordan zijn verhaal in de podcast Formula for Success. "Wat is er veranderd? Laat me de updates zien, want die hebben duidelijk niet gewerkt. Je houdt jezelf voor de gek en probeert te geloven in een windtunnel die duidelijk verkeerde uitkomsten geeft. Je moet teruggaan naar waar je was, vanaf dat punt beginnen en ervoor zorgen dat er niets wordt veranderd tot je kan garanderen dat het sneller gaat. Zo denk ik erover, maar het is nu catastrofaal."

Jordan wijst naar Christian Horner. "Horner heeft een enorme klus te klaren. Hij moet de code kraken. Weet je, we waren allemaal Perez aan het afkraken, maar dit is de snelheid van de auto. Max doet ermee wat hij kan doen en hij is zonder twijfel de beste coureur in de Formule 1. En om als vijfde of zesde te eindigen, jezus, Max moet er kapot van zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"