Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Jordan mist belangrijk aspect bij Norris: "Dat was zeker mogelijk geweest"

Sinds de GP van Australië is Lando Norris de coureur met de meeste podiums in de Formule 1 zonder overwinning. Een record dat de Brit waarschijnlijk niet graag op zijn naam had willen hebben. Oud-teambaas Eddie Jordan mist een belangrijk aspect bij de jonge McLaren-coureur.

Lando Norris GP Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een knappe derde plek in Australië was alweer podium nummer veertien voor Lando Norris. Dit zorgt ervoor dat De Brit Nick Heidfeld voorbij is als coureur met de meeste podiums in de Formule 1 zonder overwinning. Iets wat Norris overigens al meerdere keren had kunnen voorkomen. Het beste voorbeeld was waarschijnlijk de Grand Prix van Rusland In 2021.

De McLaren-coureur was de hele race het snelste, maar een kapitale fout tegen het einde van de wedstrijd - Norris ging niet de pits in om regenbanden te halen - zorgde ervoor dat de overwinning uit zijn handen glipte. Ondanks dat Norris nog altijd op zijn eerste overwinning in de Formule 1 wacht, is de Brit de laatste jaren wel uitgegroeid tot een van dé publiekslievelingen in de sport.

Oud-teambaas in de Formule 1, Eddie Jordan ziet deze ontwikkeling en snapt wel waar dit vandaan komt. "Lando is erg geliefd. Hij is eigenlijk alles wat je als vader zoekt in een zoon," aldus Jordan in de podcast Formula For Success. "Hij is goed opgeleid en kent zijn plek. Een uitstekend voorbeeld voor anderen."

Het goede voorbeeld

Desondanks mist Jordan een belangrijk aspect bij de McLaren-coureur. "Ik zou toch wel wat meer fighting spirit willen zien bij hem. Wat meer agressie," vertelt de Ier. "Ik denk niet dat hij al veertien races had kunnen winnen, maar één of twee was zeker mogelijk geweest. Er moet wat meer een vechtmentaliteit in komen."

Volgens de Ierse oud-teambaas kan Norris nog wat leren van zijn landgenoot Nigel Mansell. De wereldkampioen van 1992 was volgens Jordan niet de meest getalenteerde coureur, maar wist met keihard werken wel toe te slaan. "Nigel was ervan overtuigd dat hij iedereen kon verslaan. En waarschijnlijk was hij, op bepaalde gebieden, niet zo getalenteerd als zijn concurrenten, maar hij versloeg ze wel. Voornamelijk omdat hij in zijn hoofd had geprent 'niemand gaat mij pakken'."

Wanneer Norris zich die mentaliteit eigen maakt, kan de Brit erg ver komen volgens Jordan. "Wanneer Lando dat geloof en die inzet zich eigen kan maken, dan kijk je naar een toekomstig wereldkampioen. Daar ben ik van overtuigd," sluit de Ier af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'