Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Jordan steekt lofzang op over 'toekomstige F1-koning aller tijden'

Eddie Jordan weet het zeker: Oscar Piastri wordt binnen een paar jaar wereldkampioen. De manager van Adrian Newey is enorm onder de indruk van de McLaren-coureur.

Piastri Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een dominante start van Max Verstappen en Red Bull is de strijd volledig losgebarsten in de Formule 1. McLaren en Mercedes kloppen op de deur en zijn steeds vaker een bedreiging voor Red Bull. Het gevolg? Zes verschillende winnaars in twaalf races, al steekt Verstappen er wel bovenuit met zeven zeges. 

Oscar Piastri ontbreekt nog op dat lijstje. De McLaren-coureur legde het tot nu toe regelmatig af tegen teamgenoot Lando Norris, maar komt er steeds beter in en had in Groot-Brittannië kunnen winnen. Eddie Jordan ziet het helemaal zitten in Piastri, vertelt hij in de podcast Formula for Success.

"Oscar leert ontzettend veel, ook van alle teleurstellingen en pijnlijke resultaten die hem nu nekken", stelt Jordan. "Hij leert van McLaren en Norris. Als ik in mijn glazen bol kijk, ben ik er zeker van dat hij binnen een paar jaar wereldkampioen is. Oscar heeft alles wat een wereldkampioen nodig heeft en doet ervaring op bij een team met vertrouwen."

Sterker nog, Jordan durft het aan om Piastri onder de allergrootste legendes van de sport te scharen. "Ik weet zeker dat hij de toekomstige koning van de sport gaat worden, ook aller tijden. Ik wil wel wat zeggen over zijn situatie, want hij heeft opnieuw zwaar geleden op Silverstone. En in Oostenrijk speelde natuurlijk het verhaal van track limits. Nu heeft hij (op Silverstone, red.) wel ervaring opgedaan door met slicks een ronde op een onbestuurbaar circuit te moeten rijden. Het is zeer oncomfortabel, want je moet je auto op de baan houden." 

"Tot slot een korte opmerking voor alle coureurs", vervolgt Jordan zijn verhaal over de GP van Groot-Brittannië. "Er was geen enkele safety car en dat verbijsterde me. Dat is een groot compliment voor alle coureurs, want je zou normaal gesproken een safety car verwachten."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout