Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Jordan voorspelt nieuwe team van Sainz: "Een romantische gedachte"

Waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? Volgens oud-teambaas in de Formule 1, Eddie Jordan, bestaat de mogelijkheid dat de Spanjaard een verrassende stap gaat maken.

Carlos Sainz Fernando Alonso Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al voor de start van het eerste raceweekend in 2024 wist Ferrari-courer Carlos Sainz dat hij op zoek kon naar een nieuw team. De Spanjaard heeft een indrukwekkende start van het jaar achter de rug en zal steeds hoger op de lijstjes van de verschillende teams staan. Voormalig teambaas in de Formule 1, Eddie Jordan, is onder de indruk van Sainz en voorziet een bijzondere transfer voor de Spanjaard.

"Ik dacht echt dat (Oliver, red.) Bearman in Australië weer in de auto zou zitten," aldus de Ier bij de podcast Formula for Success. Maar Sainz redde het toch na zijn blindedarmoperatie en Jordan is vol lof over hem. "Dit is een geweldig verhaal. Hij komt uit het ziekenhuis na een heftige operatie. Ik denk dat de meeste doktoren dit voor onmogelijk hadden gehouden. Ik heb genoten van zijn race."

"Volgens mij zei één van de commentatoren dat Ferrari Charles Leclerc voorbij moest laten. Dat hadden ze nooit moeten doen! Dit was dé race voor Sainz om het maximale voor volgend jaar eruit te halen" vertelt Jordan, die duidelijk hint richting het feit dat Carlos Sainz nog altijd zonder stoeltje zit voor 2025. Iets wat volgens de Ier overigens een kwestie van tijd is.

Compleet Spaans team?

"We moeten niet vergeten dat hij is begonnen bij Toro Rosso. Zeker als Red Bull Max dreigt te verliezen of een vervanger zoekt voor Perez, dan is Carlos denk ik de eerste keuze" aldus Jordan. Maar de Ier oppert ook een andere optie. "Ik zou het niet verrassend vinden als we volgend jaar een compleet Spaans team bij Aston Martin krijgen. Je hebt het hier als eerste gehoord."

"Ik geloof er in dat, wanneer er geen plek is voor Sainz bij Red Bull, hij naast Fernando Alonso gaat zitten bij Aston Martin." Echt hard bewijs voor deze theorie heeft Jordan overigens niet: "Het is een gevoel wat ik heb en meestal wijkt dat nogal af van wat de meeste mensen denken. Soms zit ik goed met mijn gevoel, maar soms zit ik er ook compleet naast. Dus misschien kun je me hier later op terug pakken, maar het is wel een romantische gedachte, aldus Jordan, die zelf ook een beetje moet lachen om zijn opmerking.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China