Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan zou 'toegewijde' Verstappen raceverbod opleggen: "Zou daar niet akkoord mee gaan"

Max Verstappen is een racefanaat in hart en nieren. De Nederlander laat geen enkele race aan zich voorbij schieten, maar volgens voormalig teammanager Eddie Jordan is het niet de bedoeling dat Verstappen zijn verplichtingen in de Formule 1 combineert met nevenactiviteiten

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen was de afgelopen weken regelmatig onderwerp van gesprek, al ging het niet altijd over zijn goede prestaties op de baan. De Nederlander houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met simracen en steekt niet onder stoelen of banken dat hij daar ook serieus mee bezig is, al komt het in sommige gevallen echter net niet goed uit met zijn Formule 1-verplichtingen.

In het weekend van de Grand Prix van Imola stond ook de virtuele 24 uur van de Nürburgring op het programma, waar Verstappen names zijn eigen Team Redline deelnam aan de virtuele actie. Hij zat enkele uren voorafgaand aan de race in Imola zelfs nog achter zijn sim, om de race uiteindelijk alsnog te winnen. Voormalig teammanager Eddie Jordan is van mening dat Verstappen 'één van de meest toegewijde coureurs van de grid is', maar begrijpt niet dat Red Bull Racing het allemaal toelaat.

"Als teambaas zou hij aan mij een hele verkeerde hebben, want ik zou daar niet mee akkoord gaan," benadrukt de Ier bij de Formula For Success-podcast. Verstappen zou van Jordan nooit toestemming krijgen om deel te nemen aan de virtuele 24 uur van de Nüburgring, omdat het volgens de voormalig teammanager een te groot risico zou veroorzaken voor zijn Formule 1-verplichtingen. 

"Als ik Christian Horner (teambaas Red Bull, red.) zou zijn, zou ik echt duidelijker zijn. 'Het spijt me Max, maar je bent hier nu in Imola en Red Bull betaalt je salaris. Je vertegenwoordigt hier iedereen: de sponsors en het team, maar ook iedereen die op wat voor manier dan ook verbonden is aan ons team.' Ik weet haast zeker dat het lastig is om je te concentreren als je zo veel zaken tegelijk oppakt, want ik weet van mezelf dat mij dat al niet lukte. Maar je wilt in zo'n weekend gewoon geen afleiding."

Jordan zou het risico zelf dus niet lopen en snapt ook niet waarom Horner de keuze wél maakt om hem aan beide evenementen deel te laten nemen, maar moet wel erkennen dat Verstappen nog altijd van een andere planeet lijkt te komen. "Ik denk wel dat Max de totale focus heeft, want hij is gewoon van een ander niveau. Ik durf niet te zeggen dat ik ook heb getwijfeld of Max de overwinning wel zou pakken in Imola."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership