Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen acht podiumplaats mogelijk voor Max bij GP Japan

De Nederlandse Formule 1 fans kunnen deze maand genieten van liefst vier races. De race in Maleisië verliep voor Max Verstappen fantastisch, maar dit weekend staat de GP van Japan op de kalender.

Vader Jos Verstappen was vandaag bij Radio 538 te horen in de uitzending. De trotse vader was blij en opgelucht na de zege in Maleisië. " Max heeft dit echt verdiend. Het is het bewijs dat als je blijft knokken die overwinning er echt een keer komt. Ik vind deze zege mooier dan die in Barcelona, omdat hij hier ook echt de snelste was." Net als in veel Nederlandse huiskamers had ook Jos Verstappen zijn vingers gekruist. Te vaak viel zoonlief uit met technische problemen dit seizoen en de opluchting was dan ook groot toen Max de 56 ronden zonder technisch malheur aflegde. " Ik voelde toch wel wat spanning, want je hoopt dat de auto heel blijft en gelukkig was dit het geval. Je kijkt continu naar de rondetijden van Max. Het was erg spannend!" Het F1-team van Red Bull begon het seizoen met een grote achterstand. Problemen in de windtunnel zorgden ervoor dat de RB13 van de Nederlander niet meekon met de rest. Die problemen zijn opgelost en het gat is grotendeels gedicht. " Het team bleef de auto doorontwikkelen en je ziet dat ze steeds dichterbij komen. In Singapore had Max al een goede kans vanaf een tweede startplaats. In Maleisië vertrok hij als derde. De zege kwam op het juiste moment."

In Japan liggen volgens Jos nieuwe kansen op succes voor Max Verstappen. " Suzuka bevat veel snelle bochten en daarin is de Red Bull erg sterk. Er zijn wel wat rechte stukken waarop ze nog tijd verliezen. Het was wat lastiger worden dan Maleisië, maar een podiumplaats moet kunnen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"