Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen adviseert Mick Schumacher over vervolg in de Formule 1

Jos Verstappen is onder de indruk van wat Mick Schumacher in de eerste helft van zijn debuutseizoen laat zien. Hij denkt dat de zoon van zijn voormalig teamgenoot Michael Schumacher nog mooie dingen kan laten zien in de Formule 1 en voorziet de jongeling dan ook graag van advies.

Mick Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Mick Schumacher debuteert dit seizoen in de Formule 1 namens Haas F1. Hoewel de auto steevast twee seconden te langzaam is, iets dat ook Jos Verstappen constateert, ziet de voormalig Formule 1-coureur toch genoeg van Schumacher om te concluderen dat hij het goed doet.

"Vergeet niet dat die auto zeer lastig te besturen is. Om dan toch het verschil te maken is lastig, maar ik denk dat Mick het goed doet. Volgend jaar komen er echter nieuwe auto's en dat kan goed voor hem zijn. Als we hem tijd geven, kan hij goed gaan presteren", zo wordt Jos Verstappen geciteerd door Sport1.

Wat hij nog beter kan leren, vindt Verstappen moeilijk aan te geven: "Alles eigenlijk. Van de kwalificatie tot het lezen van de wedstrijden tot het lezen van de banden. Maar omdat de auto niet goed is, is het lastig aan te geven wat Mick aan zichzelf kan verbeteren."

Gevraagd of hij ooit een adviserende rol in de carrière van Mick Schumacher heeft gespeeld, geeft Jos Verstappen aan dat hij één keer op het voor Schumacher juiste team heeft gewezen: "Ik sprak na zijn eerste Formule 4-jaar met zijn moeder Corinna Schumacher. Zij vroeg me welk team het beste was voor Mick. Ik raadde haar Prema aan en dat is waar hij naartoe is gegaan. Daarna heb ik nooit meer een advies gegeven."

Echter, als hij dat nu alsnog wél zou moeten doen, dan zou hij zeggen te blijven zitten waar hij nu zit. Betere tijden zijn volgens Verstappen sr. in aantocht: "Volgend jaar krijgt Haas F1 wat meer ondersteuning van Ferrari en achter de schermen wordt hard gewerkt. Ik zou dan ook nog een jaartje blijven. Hij is beter dan Nikita Mazepin, maakt minder fouten en gaat goed om met de pers. In de kwalificaties en de races is hij Mazepin de baas."

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"