Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: "Begreep Max zijn reactie volledig"

Jos Verstappen begrijpt volledig dat zijn zoon Max verhaal ging halen bij Esteban Ocon, nadat de Fransman heb van de baan had gekegeld. Of het handig was, is een tweede.

Jos Verstappen stelt in gesprek met De Telegraaf voorop dat één en ander niet groter moet worden gemaakt dan het is. De voormalig Formule 1-coureur doelt dan met name op het akkefietje na de race, waarbij Max Verstappen verhaal ging halen bij Esteban Ocon en hem daarbij enkele duwtjes verkocht: "Ik zie voetballers elkaar elke week op die manier duwen. Ocon boorde Max zijn overwinning door de neus, en vervolgens speelt hij de vermoorde onschuld. Natuurlijk ging hij verhaal halen. Ik begreep zijn reactie wel, ook al was het misschien niet goed wat hij deed."

Hoewel Verstappen jr. gedreigd zou hebben Ocon een klap te verkopen, gelooft Jos geen moment dat Max dat werkelijk gedaan zou hebben: "Daar is hij te professioneel voor, dat weet ik honderd procent zeker. Hij heeft zich echt ingehouden." Voor de man met twee Formule 1-podia op zijn naam was het niet de eerste keer dat hij Verstappen en Ocon in gevecht zag met elkaar. In de Formule 3 was het aan de orde van de dag. Ocon won de titel, maar dankte veel aan zijn materiaal: "Max had heel veel pech en alsnog heeft hij Ocon af ten toe goed voor schut gezet, met onder andere een geweldige inhaalactie buitenom op Spa-Francorchamps."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China