Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'De zege van Max in Maleisië was het mooist'

Dit Formule 1 seizoen kende zeker in de eerste seizoenshelft de nodige teleurstellingen voor Max Verstappen. Toch haalde de Nederlander zijn gram met twee klinkende overwinningen in Maleisië en Mexico. Samen met De Telegraaf kijkt vader Jos terug op het derde seizoen van zijn zoon in de Formule 1.

Op voorhand waren de verwachtingen voor dit Formule 1 seizoen hoog gespannen. Al vrij snel bleek dat Red Bull een behoorlijke achterstand had op zowel Mercedes als Ferrari. Ook de betrouwbaarheid van de Renault motor liet veel te wensen over waarbij vooral de RB13 van Max Verstappen vaak de geest gaf. Vader Jos kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Aan De Telegraaf laat hij weten dat hij vooral baalde van de crash van zijn zoon tijdens de GP van Singapore. "Die startcrash in Singapore van Max, tussen de Ferrari's van Vettel en Raikkonen. Als coureur begrijp ik Vettel wel, dat hij Max afknijpt. Alleen kun je als je strijdt voor de wereldtitel niet zo'n risico nemen. Er was natuurlijk ook niks aan de hand geweest als Raikkonen niet aan de andere kant van Max had gezeten. Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Vooral ontzettend klote voor Max, want hij had die race kunnen winnen."

Ondanks de nodige teleurstellingen zorgde Max Verstappen tijdens de tweede seizoenshelft ook voor de nodige mooie momenten. Zo won hij onder meer in Maleisië en werd hij knap tweede in Japan. Ook zijn indrukwekkende inhaalrace in Amerika en zijn dominante overwinning in Mexico mogen er zijn. Vader Jos vindt vooral de eerste zege van zijn zoon dit jaar een heel bijzonder moment. "Voor mij is dat toch de zege van Max in Maleisië, zijn eerste van dit seizoen. Vanwege de manier waarop hij reed, hij reed gewoon echt goed. Maar vooral ook vanwege het verhaal erachter. Max had hiervoor een zeer moeilijke periode door al die ongelukkige uitvalbeurten. Dat overkwam hem een paar keer in kansrijke positie, zoals de race ervoor in Singapore. Als je dan zo terugslaat, dat is het beste wat hem kon overkomen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden