Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen geniet van regenracer Max: "Leek wel alsof hij perfect was"

Wat denkt Jos Verstappen over de records van zoon Max Verstappen? En hoe zit het met zijn verbeterde racekunsten en het racen in de regen? De voormalig Formule 1-coureur werd aan de tand gevoeld door La Gazzetta Dello Sport.

Max Verstappen pakt overwinning na overwinning in het huidige Formule 1-seizoen. De Red Bull-coureur en WK-leider is de overgrote favoriet voor de wereldtitel, wat zijn derde kan worden in de koningsklasse van de autosport. Alles na de eerste titel is een bonus voor de Limburger, maar zijn de records die hij verbreekt niet tóch erg speciaal? Dat valt allemaal wel mee, zo legt vader Jos Verstappen uit aan La Gazzetta Dello Sport . Het belangrijkste voor Max is namelijk 'gewoon racen', zo legt Jos uit. "Hij is niet iemand die zich bezig houdt met nummers. Voor hem is het alleen belangrijk om te racen en hij weet dat hij lang zal kunnen winnen wanneer hij over een auto beschikt waarmee hij het kan laten zien." "Max is op alle gebieden verbeterd. Hij heeft meer ervaring, is nog natuurlijker met rijden en hij is volwassener geworden, niet meer een kind zoals in zijn begintijd in de F1. Hij is nog altijd aan het groeien."

Training van vader Jos

Jos ziet nog een aantal karakteristieken terug van toen hij Max begeleidde in de kartwereld. "Hij heeft een onwaarschijnlijke capaciteit om zich aan te passen aan de bolide en aan de condities van de baan, om zo meteen op de limiet te kunnen rijden. Hij heeft maar een rondje of twee nodig om een tijd neer te zetten. Hij heeft daar bovenop ook nog een waanzinnig gevoel voor banden." Last but not least is Verstappen een echte regenracer. Jos legt uit dat daar vroeger keihard op is getraind. "Op woensdag eindigde de school om 12 uur en vertrokken wij richting Genk, waar op we op de kartbaan op het droge en in de regen gingen rijden. Na de kwalificatie in Canada, sprak ik met Max en zei ik hem dat het leek of dat hij perfect was in de regen. Daarop reageerde Max door me te zeggen dat het ook dankzij mij was, omdat ik hem pushte om te rijden in de regen en hem de juiste lijnen leerde te rijden." "We bellen elkaar nog elke dag", zegt de voormalig F1-coureur over de band met zijn zoon. "Ook voor maar enkele minuten. Ik wil hem ook altijd een uurtje voor de race spreken, zo weet ik hoe hij zich voelt en wat de strategie is en dat ontspant me. Hij doet hetzelfde bij mij, wanneer ik mijn rally’s rijd."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje