Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen genoot van pijnlijk moment voor Hamilton

Jos Verstappen heeft genoten van het moment dat Lewis Hamilton op een ronde achterstand werd gezet door Max Verstappen. De voormalig F1-coureur zag een perfect weekend bij zijn zoon.

Hamilton Imola sad
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen kan terugkijken op een ijzersterk weekend, waarin hij volgens vader Jos Verstappen geen fout heeft gemaakt. De voormalig F1-coureur looft zijn zoon voor een solide race, die hij volledig onder controle had. Ook Red Bull krijgt complimenten, want het gat met Ferrari is volgens Jos duidelijk minder groot geworden.

"Red Bull heeft duidelijk een stap in de goede richting gezet", laat hij weten in een column op Verstappen.com. "We wisten natuurlijk dat de auto een update kreeg in Italië, maar het was door de weersomstandigheden lastig om alles met elkaar te vergelijken. We kunnen wel de conclusie trekken dat we sterker zijn geworden."

Op zaterdag tijdens de sprintrace was dit volgens vader Jos al te zien. "Max reed naar Leclerc toe, dus moest de Ferrari harder gaan pushen, waardoor ze de banden meer aan moesten spreken. Daardoor kregen ze meer problemen. In Italië hebben Max en Red Bull Ferrari onder druk gezet en onder druk is het makkelijker om een fout te maken."

Die fout kwam uiteindelijk op zondag, toen Leclerc spinde terwijl hij op Verstappen aan het jagen was. Verstappen senior snapt het wel. "Als je met twee vingers in je neus voorop rijdt, is die kans een stuk kleiner. Het is op deze manier een perfect weekeinde voor Max geworden."

Hamilton op een ronde gezet door Verstappen

Terwijl Ferrari en Red Bull om de overwinningen vechten, werd Mercedes-coureur Lewis Hamilton op een ronde gezet door Verstappen. Niet door schade of een incident, maar puur door het missen van performance. Vader Jos vond het niet erg om te zien, vooral niet na de heftige titelstrijd van afgelopen F1-seizoen.

"Ik vond het eerlijk gezegd ook mooi om te zien dat hij Hamilton op een ronde kon zetten, na wat er vorig jaar allemaal is gebeurd. Hamilton had het heel lastig, terwijl zijn teamgenoot George Russell beter in balans leek. Het gebeurt niet snel dat je de kans krijgt om een Mercedes op een ronde achterstand te rijden."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje