Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen 'gewaarschuwd' voor gesaboteerde remmen: "Heel ernstig"

Jos Verstappen en Christian Horner liggen al een tijdje met elkaar in de clinch en dat bereikt in Oostenrijk een nieuw kookpunt. Verstappen rijdt niet tijdens de Legends Parade en trekt nogmaals fel van leer.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jos Verstappen zou dit weekend tijdens de Legends Parade zijn opwachting maken in de RB8, de Red Bull uit 2012 waar Sebastian Vettel wereldkampioen in werd. Maar dat gaat allemaal niet door, volgens Verstappen zelf door Christian Horner.

Voor de camera van Viaplay legt uit wat er precies is gebeurd. "Ik vind het ook jammer, ik had het ook heel graag gedaan. Ik heb me er ook op ingesteld, ik heb alle spullen bij me. Maar toen ik hoorde hoe alles gegaan is en hoe dat tegengewerkt werd. Toen had ik zoiets van: als er zoveel tegenwerking is van iemand binnen ons team, dan hoeft het van mij niet hoor", zo begint Verstappen zijn verhaal.

Wat heeft hij dan precies gehoord? "Van wat ik gehoord heb, is dat hij alles heeft gedaan om me tegen te houden. En dat ik maar uit moest kijken als dat ding ook nog zou moeten remmen. Dat vind ik wel heel ernstig om dat zo te stellen."

Komt het dan ook nog goed tussen Verstappen en Horner? "Voor iemand die die het team leidt en die rust wil creëren binnen het team, vind ik dit wel heel straf. Hoe moet ik daarmee omgaan als je dit hoort? Dat werkt niet in het voordeel voor hem."

Verstappen gaat dan in op de rol van Max Verstappen. "Max gaat hier niet over. Hij zat erbij toen dat verteld werd en hij schudde zijn hoofd. Dan weet ik gewoon dat het goed zit. Het is een beetje zielig, maar aan de andere kant zullen we het vergeten, gaan we door en gaat het om het beste voor Max. Ik hoop dat ze dat ze lang een auto bouwen die wint. Dan zit Max goed en ik doe alles zodat hij goed blijft en goed zit. Maar zo gauw dat niet meer het geval is, dan weet ik wel wat er gaat gebeuren", zo sluit Jos Verstappen af.

Bekijk hieronder het interview met Jos Verstappen!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership