Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen grijpt naast podium in East Belgian Rally

Jos Verstappen heeft de East Belgian Rally afgesloten als vierde. De vader van Max Verstappen kwam in de lastige Belgische rally dicht bij de podiumplaatsen, maar gaf ook eerlijk toe dat er niet veel meer in zat.

Jos Verstappen rally 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BRC

Afgelopen zaterdag stond de klassieke East Belgian Rally op het programma. Jos Verstappen deed dit jaar ook mee en pakte, samen met copiloot Renaud Jamoul, een verdienstelijke vierde plaats met zijn Skoda Fabia RS Rally2. Volgens de Nederlander zat er uiteindelijk niet meer in dan dat.

"Het was de hele dag ontzettend glad op de stages. Ik heb niet veel risico hoeven nemen, want het was al snel duidelijk dat er niet meer in zat dan de vierde plaats. Dat kwam ook omdat we zelf de verkeerde bandenkeuzes hadden gemaakt. Het was een moeilijke dag", aldus Verstappen tegenover Verstappen.com.

Voor de start van de proeven had Verstappen al het vermoeden dat het een erg lastig karwei zou worden in België: "Het zijn moeilijke proeven, hoewel ik twee proeven nog van vorig jaar ken. Als je in dezelfde omgeving rijdt, heb je daar wel een bepaald gevoel bij. Die ervaring helpt, maar de concurrentie gaat enorm zijn met Cherain, Potty en Reynvoet. Het zal allemaal mee moeten zitten om het te laten lukken. Toen we vertrokken was het zonnig, dus we dachten dat het nog op zou drogen en dus kozen we voor slicks. Maar bij de eerste stage van de laatste lus bleek het toch flink nat te zijn. Het was heel vettig, dus slicks waren zeker niet de juiste keuze."

Maxime Potty won uiteindelijk de rally, gevolgd door Cedric Cherain. Het gat tussen de nummer één en twee was slechts zeven seconden. Niels Reynvloet pakte de derde plek op ruim een minuut van de uiteindelijke winnaar. Jos Verstappen moest uiteindelijk bijna twee minuten toegeven.

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"