Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Hamilton voelt zich gewoon bedreigd door Max"

Volgens Jos Verstappen blijkt uit de uitspraken van Lewis Hamilton na de Grand Prix van Mexico dat de Brit zich bedreigd voelt door de aanwezigheid van zijn zoon op de Formule 1-grid.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Mexicaanse Grand Prix kreeg Max Verstappen het al vroeg in de race aan de stok met Lewis Hamilton. Bij het ingaan van bocht één zat de Brit aan de buitenkant van de Red Bull-coureur en liet hij zijn auto brutaal staan. Er volgde een korte touche, waarna beide coureurs via het gras het hazepad moesten kiezen en enkele plekken verloren.

Volgens Jos Verstappen, vader van Max, deed zijn zoon daar niks fout. Volgens hem was het gewoon racen: "Bij het aanremmen zat Max naast Lewis. Als je naar de laatste paar Grands Prix kijkt, dan heeft Max een paar keer de bocht niet gehaald en dat wilde hij natuurlijk niet nog eens meemaken."

"Ik zal zeker niet zeggen dat Max te voorzichtig was. Hij remde net zo ver in als Hamilton, maar de Brit liet zijn auto, die ook een beetje uitbrak, gewoon staan. Daardoor kwamen ze met elkaar in aanraking, maar dat hoort erbij. Ik ben ook niet van mening dat Max daar iets fout heeft gedaan", zo reageert Verstappen senior in gesprek met Ziggo Sport tijdens Peptalk.

Na de race werd vijfvoudig wereldkampioen Hamilton gevraagd of hij zijn racegedrag aanpast aan zijn Nederlandse rivaal, waarop de Mercedes-coureur reageerde dat hij altijd ruimte probeert te laten aan Max, omdat het anders erg waarschijnlijk is dat je met hem in aanraking komt. Volgens Jos komen die opmerkingen voort uit pure angst voor zijn zoon.

"Ik denk dat Lewis zich gewoon bedreigd voelt door Max. Laten we daarom hopen dat we volgend jaar een goede auto krijgen van Red Bull, dan zullen we wel eens zien. Max zit bij hem in het hoofd, dat merk je aan alles", zo luidt de conclusie van Verstappen senior.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP