Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen haalt uit naar Red Bull: "Dat tijdperk is nu voorbij"

Max Verstappen kon in Monaco geen hoge ogen gooien tijdens een saaie race in Monaco en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde positie. Vader Jos Verstappen zag echter een ander probleem aan het licht komen.

Max Verstappen Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft een lastig weekend achter de rug in Monaco. Tijdens de trainingen zat het allemaal al niet mee, maar toen hij tijdens de kwalificatie op de zesde tijd bleef steken werd al snel duidelijk dat het een hele lastige race zou worden voor de Nederlander. En jawel: de top tien kwam na 78 ronden weer in slagorde over de streep, met Verstappen op zes. Hij slaagde er nog wel in het gat met George Russell in de slotfase flink te verkleinen, maar het mocht allemaal niet baten.

Inhalen zou sowieso een lastig karwei worden op het stratencircuit, maar gaandeweg het weekend bleek dat Red Bull Racing ook op andere problemen stuitte dit weekend. Na Miami en Imola is de Grand Prix van Monaco de derde race waarin Verstappen ontevreden achterblijft en als het aan vader Jos Verstappen ligt, zal het team toch snel in moeten grijpen. "Er zullen zeker nog races komen waar Red Bull er weer goed voor zal staan, maar ik ben heel benieuwd hoe ze dit op gaan lossen. Er moet echt iets gaan gebeuren daar", stelt Verstappen senior bij De Telegraaf.

De concurrentie is de afgelopen weken ook niet bij de pakken neer gaan zitten en daar plukken ze nu op de baan de vruchten van. "Red Bull moet uit gaan zoeken waar dit probleem vandaan komt, want het is duidelijk dat teams als Ferrari en McLaren steeds dichterbij komen. Max heeft dat nog enigszins kunnen maskeren, maar het grote verschil met Sergio Perez wordt steeds duidelijker." 

Bij Red Bull hoopte men nog dat ze de dominantie van vorig seizoen door konden trekken, maar Verstappen senior is er nu al vrij zeker van dat ze dat bij de Oostenrijkse renstal wel op hun buik kunnen schrijven. "Het tijdperk waarin Red Bull dé dominante auto had lijkt nu echt voorbij te zijn. Misschien moeten ze zich weer wat meer gaan richten op het racen en de onderlinge communicatie, in plaats van op andere zaken..."

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024