Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Had veel moeite om Max los te laten"

Max en vader Jos Verstappen waren jarenlang letterlijk onafscheidelijk toen ze samen door Europa trokken met als doel Max Verstappen naar de absolute autosporttop te brengen. Nu staat hij wat meer aan de kant en dat vond hij niet altijd even makkelijk.

Jos Max Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is een drievoudig wereldkampioen Formule 1 en die status had hij zonder zijn vader Jos nooit bereikt. Hij leerde hem de fijne kneepjes van het vak en in de tienerjaren van Max waren ze dan ook onafscheidelijk. Dat veranderde toen Max 18 jaar oud werd en op eigen benen ging staan, zowel op sportief vlak als privé. Hij ging op zichzelf wonen en dus moest vader Jos hem loslaten.

"Voorheen ging ik dag en nacht om met Max, maar toen hij 18 werd, trok hij de grote wereld in. Dat was een kwestie van loslaten en daar had ik moeite mee. Heel veel zelfs. Maar kinderen moet je op een gegeven moment loslaten, ze maken dan hun eigen beslissingen."

Dat neemt niet weg dat vader en zoon voortdurend met elkaar in contact staan, maar vaak is dat dus op afstand. Jos is ook minder vaak aanwezig bij GP's, niet in de laatste plaats omdat hij zelf het racen weer heeft opgepakt in de rallysport en daar de nodige weekenden zoet mee is.

"Gelukkig bellen we elkaar nog regelmatig en dan kunnen we ook alles met elkaar bespreken", zo vervolgt Verstappen sr. op de website van de Verstappens. Vader Jos ziet hoe Max is uitgegroeid tot een hele relaxte, 'lieve' jongen. "Dat is anders als hij zijn helm op zit, dan is hij een leeuw en telt alleen het winnen."

"Maar naast de baan is hij heel relaxt, tot het punt waarop dat ongeïnteresseerd kan overkomen. Het maakte dat ik me weleens afvroeg of hij het graag genoeg wilde, maar uiteindelijk was dit zijn manier van zich voorbereiden, hij wilde niet teveel met andere dingen bezig zijn."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen