Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Jos snapt 'prikkelbare' Max Verstappen en hamert op betrouwbaarheid Red Bull: "Dat mag je niet hebben"

Jos Verstappen zag vanuit België hoe zijn zoon er vandoor ging met de Grand Prix-overwinning in Miami. Belangrijk, want het gat met Charles Leclerc wordt daardoor weer kleiner. Jos benadrukt echter dat betrouwbaarheidsproblemen echt verleden tijd moeten zijn als zijn zoon de titel wil prolongeren.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

"Want een waanzinnig goed resultaat voor Max in Miami!", zo begint een tevreden Jos Verstappen na het raceweekend aan zijn column op Verstappen.com. Zijn zoon won de allereerste Formule 1-race in de feeststad in Florida, nadat hij in eerste instantie nog een moeizaam begin van het weekend had gekend.

"Hij zag er tijdens de race opnieuw heel sterk uit. En dat na een moeilijk begin van het weekeinde. Door problemen met de auto kon Max op vrijdag nauwelijks rijden en die tijd heb je gewoon nodig om de auto goed af te stellen, zeker op een nieuw stratencircuit. Dan snap ik heel goed dat hij wat prikkelbaarder is."

Volgens Verstappen senior zorgde dat er mede voor dat zijn zoon de GP van Miami achter de Ferrari's moest beginnen. "Het was jammer dat Max in de kwalificatie een foutje maakte, maar dat kan gebeuren. Het hielp hem niet dat hij de baan nog niet zo goed kende als normaal het geval zou zijn", aldus vader Jos.

Betrouwbaarheidsproblemen moeten verleden tijd zijn

Tijdens de race maakte Verstappen echter het verloren terrein goed en ging hij beide Ferrari's voorbij op weg naar de zege. "Even had hij het moeilijk", blikt Jos terug. "Toen de safety car naar binnen kwam zag je echt dat hij aan het trappen was. Maar hij weet op dat moment precies wat hij doet. Gelukkig slaagde hij erin om de leiding vast te houden. Max is een keiharde racer."

Al met al deed de Nederlander goede zaken in het klassement, waar hij het gat verkleinde naar negentien punten. Een nieuwe titanenstrijd, net als vorig seizoen, wacht volgens Jos, maar dan moet Red Bull wel haar zaakjes op orde hebben. "Het kan alle kanten opgaan, maar het is duidelijk dat je gewoon geen uitvalbeurten mag hebben."

"Als de betrouwbaarheid van de Red Bull goed blijkt te zijn, dan denk ik dat Max weer een heel sterk seizoen tegemoet gaat en we een mooi duel gaan krijgen tussen hem en Leclerc. Dan is het echt de vraag welk team de auto het beste gaat ontwikkelen en welke upgrades dadelijk het beste werken", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x