Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen hekelt FIA-taakstraf Max: “Belachelijk!”

De taakstraf van Max Verstappen was een veelbesproken onderwerp tijdens de Grand Prix van Singapore, waar ook vader Jos Verstappen zich nu over uitspreekt. Hij laat in ieder geval duidelijk weten het volkomen oneens te zijn met de 'belachelijke' aanpak van de FIA.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging er tijdens de Grand Prix van Singapore voortdurend over: de taakstraf die Max Verstappen kreeg naar aanleiding van zijn 'ongepaste taalgebruik' tijdens de persconferentie op de donderdag. De Nederlander gebruikte het woord 'fucked' om te illustreren dat hij allesbehalve tevreden is met de auto, maar dat kon men bij de FIA niet waarderen. Na eerder al aangekondigd te hebben zwaarder op te gaan treden tegen ongepast taalgebruik, voegt het bestuursorgaan dan ook daad bij woord.

Het resulteerde in een taakstraf voor Verstappen, waar niet veel later ontzettend veel ophef over ontstond. Sommigen begrepen de beslissing van de FIA wel, maar over het algemeen was de wereld der autosport het toch met elkaar eens: die taakstraf voor Verstappen is toch wat overdreven. Coureurs zijn immers topsporters en krijgen te maken met flink wat adrenaline, waardoor ze soms dingen zeggen die ze beter voor zich hadden kunnen houden, maar dat zouden we inmiddels toch moeten weten.

Ook Jos Verstappen, die afgelopen weekend zelf deelnam aan de East Belgian Rally, is het volkomen oneens met de straf die Verstappen junior heeft gekregen voor het voorval. Hij legt tegenover Motorsport.com haarfijn uit wat hij precies van deze sanctie vindt. "Dat vind ik nog wel het belachelijkste van alles, maar we zien dit soort zaken ook in de rally."

Verstappen senior doelt daarmee vooral op de flinke boete die WRC-coureur Sebastien Ogier kreeg nadat hij zich eerder deze maand kritisch uitsprak over de officials tijdens de Acropolis Rally. Ogier gaf na het incident zelfs aan dat de top van de FIA de rally-coureurs verteld dat zij hun mond moeten houden. 

Jos Verstappen is dan ook uiterst kritisch op de keuzes van het bestuursorgaan en laat dat ook duidelijk merken, al wil hij er niet al te veel woorden aan vuil maken. "Ik denk niet dat de FIA heel goed bezig is op deze manier, maar ik zal er niet te veel over zeggen!"

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"