Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Jos Verstappen introduceerde Max bij Ferrari in 2014"

In een interview met het Italiaanse Autosprint gaf oud Ferrari Academy directeur Massimo Rivola aan dat Ferrari in 2014 de kans had om Max Verstappen aan te nemen. Ferrari werd echter niet concreet en zo sloeg Red Bull toe om het toen nog extreem jonge talent een kans te geven bij het team van Toro Rosso.

"Ik was in 2014 niet heel nauw betrokken bij de Ferrari-academie", aldus de nieuwe directeur van het Aprilia MotoGP-team. "Ik weet echter wel dat Jos Verstappen in die tijd meerdere keer voorstelde om zijn zoon aldaar een kans te geven. Uiteindelijk is Red Bull er met Max vandoor gegaan en daarmee hebben ze de juiste keuze gemaakt. Hij is niet alleen een groot talent maar ook een open en spontane jongen, die uitstekend past bij de marketingstrategie van Red Bull."

Dat Rivola met veel bewondering terugkijkt naar de keuze van Red Bull werd duidelijk uit zijn volgende uitspraak: "In de jaren dat Max in beeld kwam bij de Red Bull-‘familie’ kon het team ook kiezen voor Fernando Alonso die op dat moment vrij kwam. Dat deed Red Bull echter niet, ze gingen vol voor het jonge talent." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"