© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: 'Max wordt voor zijn 25e wereldkampioen''

30 sep. 2017 17:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen behoort met zijn twintig jaar nog steeds tot de jongsten van het Formule 1 veld. Toch is de Nederlander alweer bezig aan zijn derde jaar. Een jaar wat helaas niet datgene heeft gebracht waar de familie Verstappen op had gehoopt.

Jos Verstappen is enorm trots op prestaties van zijn zoon

Wie Max Verstappen zegt, zegt ook automatisch Jos Verstappen. Vader Verstappen maakte zelf zijn debuut in de Formule 1 pas op zijn 22e terwijl zoonlief er nu inmiddels al bijna drie seizoenen op heeft zitten.

Door de prestaties van Max beseft vader Jos zich wel dat hij in zijn tijd te weinig heeft genoten van de sport. In gesprek met de AD haalt hij dan ook herinneringen op aan zijn tijd in de Formule 1.

"Het is natuurlijk totaal niet te vergelijken. Max is nu al veel verder dan toen ik in 1994 in de Benetton stapte. Om als 20-jarige al voor een team als Red Bull te kunnen rijden, is natuurlijk een droom. Als ik de verhalen van Max nu hoor dan besef ik mij dat ik in mijn tijd te weinig heb genoten van de Formule 1."

Ondanks dat het dit seizoen voornamelijk tegenzit, vindt Jos wel dat zijn zoon trots mag zijn op wat hij al heeft bereikt.

"Natuurlijk hakte de matige seizoenstart er bij Max nogal in. Vanaf zijn debuut was er altijd een stijgende lijn, dit jaar valt het net de verkeerde kant op. Max was daar zeker in het begin wel veel mee bezig maar de laatste races geniet hij vooral ook van het rijden van de auto. Trouwens, Max mag zich echt in zijn handen knijpen met wat hij nu al heeft bereikt."

Natuurlijk is vrijwel iedereen er wel van overtuigd dat Max een toekomstige wereldkampioen is. Ook vader Jos ziet dit wel gebeuren.

"Binnen nu en vijf jaar moet hij wereldkampioen zijn geworden. Dan is Max 25. Natuurlijk moet het wel zijn kant allemaal opvallen maar het zou fantastisch zijn als het lukt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen