Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen: "Max is al een jaar of vier klaar voor de wereldtitel"

Volgens vader Jos is zoon Max al enige tijd klaar voor de wereldtitel. Het enige wat nog ontbrak was het juiste materiaal, maar dat heeft hij nu in bezit, denkt Jos Verstappen.

Verstappen zege
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

102 Grand Prix, 31 podiums en in totaal acht overwinningen, het zijn statistieken waar vele (ex-)Formule 1-coureurs van zouden dromen. Max Verstappen heeft dit echter op 22-jarige leeftijd al bereikt en zal binnenkort, als het nieuwe seizoen op gang komt en zes races oud is, zijn vader Jos Verstappen voorbijstreven op de lijst van Nederlanders met de meeste Formule 1-Grands Prix.

Er is echter nog één iets wat momenteel op het palmares van de Limburger ontbreekt en dat is natuurlijk de Formule 1-wereldtitel. Verstappen senior heeft er alle vertrouwen in als hij ziet hoe begaan zijn zoon is met racen: "Max is er dag in dag uit mee bezig. Hij doet weinig domme dingen en is niet bezig met feesten en fuiven, al kan dat ook moeilijk als je de hele tijd in zo'n simulator zit", zo grapt Jos Verstappen tegenover De Telegraaf.

Dat Verstappen junior niet altijd een blad voor de mond neemt, weet iedereen. Het is iets waar Jos erg blij mee is. Zulke sporters zijn volgens hem een uitstervend ras. "Ik ben blij dat hij nog steeds publiekelijk zijn mening geeft. Daar moeten we dankbaar voor zijn, dat er nog sporters zijn die zeggen wat ze denken in plaats van wat er van ze verwacht wordt om zo geen problemen te krijgen."

Daarin is ook een rol weggelegd voor het team van Verstappen, Red Bull, dat de teugels laat vieren: "Die vrijheid krijgt hij ook van zijn team. Als hij het juiste materiaal heeft, dan is hij klaar voor de wereldtitel. Maar dat is hij al drie of vier jaar", zo concludeert Jos Verstappen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten