Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Max is een bijzonder joch'

Je hebt trotse vaders en je hebt Jos Verstappen. De vader van Formule 1-sensatie Max Verstappen geniet volop van alles wat zijn zoon in de F1 laat zien. En alles wat hij laat zien, heeft hij van vader Jos geleerd.

In de jaren voordat Max Verstappen de Formule 1 veroverde trok hij samen met vader Jos over de internationale kartcircuits. De twee waren onafscheidelijk, waardoor Verstappen sr. zowel de rol van mentor, vriend en vader vervulde. "Ik was altijd met hem aan het racen, altijd bezig met de sport, zeven dagen per week. Het was meer dan een fulltime baan en mijn sociale leven schoot er volledig bij in. Ik heb veel opgeofferd voor Max", zo laat Jos Verstappen in gesprek met Top Gear weten.

Net als voor Jos moest ook voor Max Verstappen alles wijken voor die gezamenlijke Formule 1-droom. Op de vraag hoe hij gereageerd zou hebben als Max opeens een leven in de kroeg zou verkiezen boven een leven op het circuit, antwoordt vader Jos dat hij zich daar nooit een moment druk om heeft gemaakt: "Max hield van het racen, dus daar ik heb ik me nooit een seconde druk om gemaakt. Maar als hij op enig moment liever naar het café was gegaan dan naar het circuit, dan zou ik enorm teleurgesteld zijn geweest." De verleiding van de kroeg stond Max Verstappen echter nooit in de weg en hij schopte het daadwerkelijk tot de Formule 1. Jos ziet in hem ook op het hoogste autosportniveau nog steeds dat bijzondere joch van vroeger: "Zoals hij in Brazilië in de regen het hele veld oprolde in 2016... Dat heeft hij op de karts geleerd, maar om dat vervolgens met een F1-auto te doen, is waanzinnig. Hij vond grip waar anderen niet eens naar grip zochten. Max heeft die gave, dat gevoel. Max is een bijzonder joch."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin