Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Jos Verstappen: 'Max ligt onterecht onder een vergrootglas'

Max Verstappen ligt volgens vader Jos onder een vergrootglas. Zijn acties worden vaak breed uit gemeten in de media, terwijl dit bij andere coureurs niet het geval is.

Jos Verstappen vond alle ophef na de touche met Hamilton in Bahrein zwaar overtrokken, zo laat hij aan Ziggo Peptalk weten.

"Ik vind niets mis met zijn actie en vind het nog steeds een goede inhaalactie. Hij moet altijd meer risico nemen met zijn Red Bull omdat die qua topsnelheid minder is dan die van de Mercedes. Dat deed hij heel netjes en liet Max hem er mooi naast rollen."

Bij het uitkomen van de eerste bocht raakten Verstappen en Hamilton elkaar net. Daarbij ging de achterband en het differentieel eraan van de Red Bull-coureur. Een race-incident, zo oordeelt Jos.

"Achteraf gezien kan je zeggen dat hij bij het uitkomen Lewis meer ruimte kon geven, maar dat kon die ook doen. Daarom noemen ze dat ook een race-incident en hebben ze allebei schuld. Alleen wordt Max onder een vergrootglas gelegd ook omdat hij zo jong is."

Wat Jos Verstappen wel stoort is hoe de media omgaat met de acties van diverse coureurs. In China duwde Alonso in de slotfase Vettel fors naar buiten, maar die actie werd bejubeld.

"Als je kijkt naar de laatste race in China met Alonso en Vettel, daar wordt niet over gesproken. Terwijl dat Max het in mindere mate deed en daar wordt alleen maar over gepraat."

"Alonso ging erlangs en met het uitkomen van de bocht duwt hij Vettel naar buiten en niet zo’n beetje ook niet. Max liet Hamilton op zijn minst nog leven, maar ze raakten elkaar toen. Alleen wordt Max daar dan zo voor afgemaakt in de pers en dat vind ik niet terecht."